Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

BAYRAM ÖNLEMLERİ ALINDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Vali yardımcısı Başkanlığında, Belediye Başkanlığı, İl Müftülüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü temsilcilerinden Valilik Makamının oluru ile “Kurban Hizmetleri Komisyonu” oluşturuldu.
HUZUR İÇİNDE KUTLANMASI İÇİN
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi “12-15 Eylül 2016 tarihleri arasında idrak edilecek olan kurban bayramının vatandaşlarımız tarafından huzur içerisinde kutlanması, kurban kesecek vatandaşlarımızın dini hükümlere çevre ve halk sağlığına riayet edilerek kesebilmelerine yardımcı olmak amacıyla “Kurban Hizmetleri Komisyonu” tarafından gerekli her türlü tedbir alınmıştır.”
KURBAN KESİM YERLERİ
“Bu kapsamda kurban satış ve kesim yerleri aşağıda belirtildiği üzere tespit edilmiştir Kurban Satış yeri; Arpalık Çukuru Mevkiinde bulunan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü karşısındaki Belediye Açık Hayvan Pazarı Kurban Kesim Yerleri ve kesim ücretleri; 1. Özelleştirilen Belediye Mezbahası, (Kamberoğlu Ltd. Şti.´ne kiralık) (Belediye Canlı Hayvan Pazar Yeri bitişiği)

  1. Belediye açık hayvan pazarı açık kesim yeri (Kamberoğlu Ltd. Şti. tarafından kesim yapılacaktır.)
  2. İl Özel İdaresine ait özelleştirilen Hasandede Mezbahası, (El-Taş firması tarafından kesim yapılacaktır.)

Bu tesislerde kurbanlarını kestirecek olanlar Büyükbaş hayvanlar için Kurban kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti; 300.00 (Üç yüz) TL, Küçükbaş hayvanlar için Kurban kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti olarak;  40.00 (Kırk) TL makbuz karşılığı ödeyeceklerdir. Ayrıca önceden sıra alabileceklerdir.”
KENDİ İMKÂNLARIYLA KESMEK İSTEYEN
Kendi İmkânlarıyla Kurban Kesmek İsteyenler İçin Kurban Kesim Yerleri:

  1. a) Cumartesi kapalı pazar yeri,
  2. b) Kaletepe kapalı pazar yeri,
  3. c) Yenimahalle kapalı pazar yeri,
  4. d) Bahçelievler kapalı pazar yeri

Buralarda kendi imkânlarıyla kurban kesecek olanlar herhangi bir ücret ödemeyeceklerdir.
KESİM PERSONELİ GÖREVLENDİRİLDİ
Kurban satış ve kesim yerlerine yeteri kadar veteriner Hekim, din görevlisi, Zabıta Müdürlüğünce Zabıta ekibi, temizlik işleri Müdürlüğünce temizlik elemanları görevlendirilecektir. Ayrıca Bayram günleri ilgili kurumlardan oluşan bir komisyon denetim görevi yapacaktır.
KAÇAN KURBANLIK HAYVANLARI YAKALAMA EKİBİ
Satış ve Kesim yerlerinden kaçan kurbanlık hayvanları yakalamak için Belediye Veteriner Müdürlüğünce “Kurbanlık Hayvan Yakalama Ekibi” oluşturulmuştur, bu konuda Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü´nün 295 10 32 no´lu telefonundan yardım istenebilecektir. Komisyonca belirlenen Kurban satış yerlerinin dışında başta Samsun yolu bulvarı, itfaiye çevresi olmak üzere cadde, sokak, herhangi bir yerde kurbanlık satışına ve kesimine müsaade edilmeyecek ve bu konuda Belediye Başkanlığı Zabıta Ekipleri gerekli kontrolleri yapacaklardır. Ancak kendi imkânlarıyla bahçelerinde kurban kesmek isteyenler dini hükümlere ve çevre temizliğine dikkat etmek şartıyla kurbanlarını kesebileceklerdir.”
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x