Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Bayramda işletmeler denetlendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan Bayramı içerisinde, tatlı, şekerleme ve çikolata üretim yerleri başta olmak üzere birçok işletmeye yapılan gıda denetimleri yıptı.

 

VATANDAŞLARI UYARDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ramazan Bayramı içerisinde denetimlerini artırdı. Denetimlere bizzat kendisi katılan il Müdürü Sırrı Yılmaz, ilimiz genelinde 220 üretim tesisi, 1854 toptan ve perakende satış ile toplu tüketim merkezi ve 89 yem işletmesi bulunduğunu, 6 aylık süre içerisinde bu işletmelerin 1893’ ünde denetim gerçekleştirildiğini belirtti. Ramazan Bayram nedeniyle denetimlerin arttırıldığı vurgusunu yapan Yılmaz, özellikle talebin yoğun olduğu bu dönemde vatandaşlarımızı uyardı.

 

DİKKAT EDİN

Yılmaz, tatlı alırken altın sarısı renk ve yeterli miktarda şerbet barındırdığına dikkat edilmesi; ambalajı yırtılmış, mat görünümlü ya da yapışkan özellik gösteren şekerlerin satın alınmaması; lokumda elastik kıvam ile tipine özgü tat ve kokuya sahip, yabancı tat ve koku ile çiğ nişasta tadı içermeyen ürünlerin tercih edilmesi ayrıca çikolatanın acımsı tat ve koku barındırmaması gerektiğini belirtti. Özellikle çikolata ve çikolata barındıran ürünlerin rutubetsiz ve direk güneş ışığına maruz kalmayan raflarda, 16-20 0C derece sıcaklıkta muhafaza edilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, tüm bu uyarıların yanı sıra vatandaşların, ürünlerin son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmeleri ve gıda konusunda karşılaştıkları tüm olumsuzluklar için ALO 174 Gıda Hattına ihbarda bulunmalarını istedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x