Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

‘Belediyecilikte kin olmaz’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Kemal Albayrak basın mensupları ile bir araya geldi. Albayrak belediyecilikte olmazsa olmaz ilkeleri sıraladığı konuşmasında, “İnsanlara tepeden bakmamak gerekiyor. En önemlisi de kinci olmamak lazım” dedi.

‘AYAĞIMIZI DİKENDEN ESİRGEMEMELİYİZ’

Yaygın ve yerel basın temsilcileri ile bir araya gelen Albayrak,  aday adayı olmasındaki nedenler, mahalli idarelerin önemi, Kırıkkale’nin politik tarihi ile güncel ve gelişen olaylar hakkında açıklamalarda bulundu. “Çilesi olan bir yolda yürümek cesaret işidir” diyerek konuşmasına başlayan Albayrak, “Ayağımızı esirgeyerek dikenli yolda yürüyemeyiz. Geçmişe bakacak olursak kırkkale’nin politik tarihinde pek çok isimler bu görevlere talip olmuşlar, kimisi halen hayatta, kimisi aramızdan ayrılmış, yaptıkları ile zaman zaman hatıralarmızdadırlar.tanıyalım tanımayalım bu görevleri yapan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ölenlere de rahmet diliyorum. İleriye bakarken de bu dinlediğmi, örnek aldığım olumlu ve faydalı işleri, toplumun benimsediği, dua ettiği konuları irdeleyerk ilimize yapılacak hizmeti biraz daha ileri götüre bilirmiyim sevdası ile yola çıktım. Netice ne olursa olsun, düşüncemizde daha önce olduğumuz gibi samimiyiz.

‘HIRS KAPISINI KAPATIP, KANAAT KAPISINA YÖNELECEĞİZ’

Kavganın söhretin hırsın asla peşinde olmayacağız. Hırs kapısını kapatıp kanaat kapısına yöneleceğiz. Elbette siyasi hayatımızğız bizim de eksiğimiz, yapamadığımız bazı talepleri karşılayamadığımız dönemler olmuştur. Ama şurası bir gerçek ki; bazen ideal olan yapılamıyor, şartların getirdiği olanlarla yetinmek zorunda kalıyor insan. Dün ile bugün kü farklı değerlindirmek gerekiyor. Bu nedenle geçmişteki olaylardan gözlemlediğim neticelerden duyduklarımdan, bildiklerimden hareketle dünün iyilerini geleceğe daha fazlasını taşımak düşüncesindeyim. Allah’a güvenerek çıktığım yolda refarsım Kırkkale kamuoyudur, güvenen mazlumlardı, dualarını esirgemeyen insanlarımızdır” şeklinde konuştu.

‘BAŞBAKAN YEREY YÖNETİME DEĞER VERİYOR’

Albayrak, “Hatıralarımın büyük bölümünün geçtiği ilimizde sadece adaylık sürecinde değil diğer zamanlarda da ilimiz insanları ile bağımız hiç kopmamıştır” diyerek devam ettiği konuşmasında, içinde her zaman Kırıkkale ve Kırıkkale insanına sorumluluk taşıdığını belirterek şunları söyledi; ”Değişik vilayetlerde görev yapan bürokart işadamı serbest çalışan hemşerilerimizile de bağlarımız devam etmiştir. Bunu her alanda görmek mümkündür. Halen deimkanlar ölçüsünde üzerime olam sorumluluk duygusu içierisinde hemşerilerimizin sıkıntılarına çare arama gayretlerimizi sürdürmekteyiz. İşte bunun için uzun bir süredir, görüştüğümüz konuştuğumuz hemşerilerimzin sivil toplum örgütlerimizin zaman zaman siyasette rakip olunsa da dostluğumuzun devam ettiği arkadaşlarımızın teşvikleri  ve çoğu kişilerin desteği ve tavsiyeleri ile yılmadan birleştirici kimliğimizle hemşerilerimizin yüzünü kara çıkarmadan bilenlere saygı duyarak bu göreve talip oldum. Genel başkanımız ve başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel yönetimlere verdiği biliyorum. İnanacım bu desteğin devam edeceğidir”

‘SORUMLULUĞA TALİP OLMAK CESARET İŞİDİR’

Albayrak konuşmasını şöyle sürdürdü; “Geçmişin tarihi gelecekle ilişkisinden dolayı önemlidir. Bugünü daha doğru anlamamızı sağlar. Bizler siyasetin aktörleriyiz. Kimimiz teşkilatı görevlisi, kimimiz milletvekili kimimiz delege kimimi bakan kimimiz gönül vermiş üye olabilir bu partide bu nasip meselesidir. Ama asıl olan el ele verip daha güzeilini daha iyisini ilimizde gerçekleştirmektir. Bu anlayışla tüm aktörlerimize el  uzatmak düşüncesindeyim. Bizim kimseyle bir kırgınlığımız dargınlığımız olmaz.  Sorumluluğa talip olmak cesaret işidir. Özellikle hep baharı yaşarım diyerek değil de kışı da düşünerek hareket etmek gerekmektedir”

Belediyeciliğin farklı bir anlayış olduğunu niteleyen Albayrak, “Beraber yönetebilme anlayışı, vatandaşla iç içe olma, tepeden bakmama, şuraya (istişare) önem verme, hak – hukuk kurallarına riayet etme, kibirlenmeme, merkezi yönetim- yerel  yönetim koordinasyonu sağlama, yeni kaynak oluşturma, basit hesaplar yapmama, adil olma, bilgi sahibi insanlarla çalışma, kayırmacılıktan sakınma ve şeffaf olma ana prensiplerimizdir. Sabah kalktığında içtiğin suda, tenefüs ettiğin havada, yürüdüğün yolda her şeyden öncede yönettiğin insanların duasını almada belediye hizmetleri ön plandadır. Bu anlayışla hareket etmek düşüncemizdir” dedi.

‘İSTİKRAR ÇOK ÖNEMLİ’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kadrosunun gerek içerde gerekse dışarda  yeni Türkiye’nin sesi olduğunu ifade eden Albayrak, “Milletimizin desteği ile söz sahibi olan Türkiye yönetiminde istikrarın devam etmesi  ülkemizin milletimiz ve milletimizin hayrınadır. Bu açıdan mahalli idarelerde başarının sağlanması gerekir. Kırkkale’mizde de bunu başaracağımız inanıyorum. Yeni bir çalışmasıyla yapılan iyi şeylerin devamı eksik ve yanlışların düzeltilmesiyle yolumuza devam edeceğiz. Tecrübeli bizlere yanlışlara düşmeme  iradesini gösterecektir.  Sizlerin de konumunuz itibariyle geçmişte olduğu gibi çalışmalrımızda bizlere katkı sağlıyacağınıza inanıyorum. Zaman zaman düşüncerlerimi uygun ortamlarda sizlerle paylaşmaya çalışacağım hizmet anlayışımızdaki yeniliklerin neler olacağı nasıl yapılacağını hayallere kapılamadan ilimizin bürokrasis sivil kuruluşları, merkez idaremizin yöneticileri ile paylaşarak iki çift doğru söz söyleyeni arayıp buluncaya kadar faydasına inandığım hizmetlere koşmak şuurunda olduğumu belirtmek isterim. Allah bu yoldaki halisane niyetimizi bozdurmasın” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu