Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKöşe YazılarıManşet

Beni Siz Seçtiniz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Ben avukatım.
Mesleğim gereği de sekreterden, kâtipten vs çalışandan oluşan da bir ekibim var diyelim.
X şahsının da çeşitli davaları var ve bütün davalarının takibi için bana vekalet veriyor. Yani beni seçiyor.
Davaların takibi sürecinde yaşanabilecek problemleri ve benim olası cevaplarımı paylaşayım..

  • Avukat hanım alacaklı olduğum icra takibine satış talep etmemişsiniz ve haciz düşmüş!

Ne demek satış talep etmemişim? Şimdi bana böyle suçlamalarla geliyorsun ama ben istesem o haczi elli kere düşürürdüm. Dosyada vekaletim var. Madem böyle husumete yönelik bir tavrım var neden daha önce düşürmedim? İstesem düşürürdüm ama yapmadım. Alacaklının icra takibi yapma hakkı benim için kutsal. Ben icra dosyalarında alacaklarınızın teminatıyım. Hem icra dosyalarının takibini katibim yapıyor. Bir hatası olmuş ise katibimi kınıyorum!

  • Ceza davamda duruşmaya katılmamışsınız avukat hanım ve hapis cezası almışım!

Duruşma gününü hatırlatma görevi sekreterimin olduğundan sekreterime bu konunun araştırılması için talimat verdim. Fakat varsayalım dediğin doğru ve sen hapis cezası aldın. Bu, sorumlunun benim olduğumu mu gösterir? Hakim dosyayı incelememiş olabilir, dosyaya hukuka aykırı delil girmiş olabilir. Bütün bunları inceleyeceğiz. Eğer bir yanlış tespit edersem hakimi HSYK’ya şikayet edeceğim. Her şeyi takip ediyorum.

  • Davamı açmamışsınız ve alacaklarım zamanaşımına uğramış!

Senin alacağın, dünyada ilk defa zamanaşımına uğrayan bir alacak değil. Bak Ankara’ya, bak İstanbul’a orada da alacaklar zamanaşımına uğruyor. Ayrıca zamanaşımı kuralını ben mi koydum? Bizden öncekiler böyle bir düzenleme getirmiş biz hala onların hatasının bedelini ödüyoruz. Madem zamanaşımına bu kadar karşısın, diğer avukatların zamanında açmadığı davalara neden aynı tepkiyi göstermiyorsun? Bak komşun Ahmet’in alacağı da zamanaşımına uğramış onun avukatına neden ses çıkarmıyorsun? Sen dış mihrakların oyununa geliyorsun. Zamanaşımına uğramak davanın fıtratında var.

  • Alacağımı tahsil etmişsiniz fakat bana bilgi vermediniz. Nerede bu para?

Bakın ben sizin hizmetkarınızım. Dön bak geçmişime, hukuk fakültesini bitirmişim, duvara ruhsatımı asmışım, sertifikalar desen gırla, geçmişim başarılarla dolu… Senin güvenini kazanmışım ki bak hala senin vekaletin bende. Çok şükür benim arkamda sen varsın. Ben işime bakıyorum, dosyalarıma bakıyorum, çalışıyorum. Evellallah önce Türk hukuk sistemine sonra sana layık bir avukat olmaya çalışıyorum. Şimdi gün birlik olma günü, istikrarımız sürsün!
Ve müvekkil, bütün eş dost ve akrabasının vekaletini bana getirir.
Ne demişler? E yetmez ama evet!
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu