Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

BIÇAKLARA DİKKAT

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kurban bayramının yaklaşması ile bıçakçı esnafının yüzü gülmeye başladı. Bıçakçılar bayram öncesi ise vatandaşlara uyardı. Bıçakçı esnafı Ucuz ve Çin malı bıçaktan uzak durulması gerektiğini ifade ettiler.
TEHDİT EDİYOR
 
Kırıkkale’de bıçakçılık yapan Bıçakçılar  Çin malı bıçakların tehlike saçtığını ifade etti Deveci, “Çin malı bıçaklar kanser riski taşıyan bıçaklardır insanlarımız yerli bıçakları kullanmalı kanser tehlikesinden başka birçok tehlike barındıran bıçaklar çabuk yıpranmakta özelliğini çabuk kaybetmektedirler” dedi.
 
KALİTESİZ BIÇAK ALMAYIN
Bıçakların ucuz malzemelerden yapıldığı için kullanışlı olmadığını söyleyen Bıçakçılar , “ Özellikle kurban Bayramlarında Çin’den gelen ucuz mallar kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Deveci  “Piyasada kalitesiz satır ve baltaları satılmaktadır. İstenmeyen olaylara meydan vermemek için bu tür bıçak, balta ve satır gibi ürünlerden uzak duralım. Bıçakçılık yapmak kolay değildir aslında belli aralıklar ile bileyi yapılan bıçaklar su ile soğutulmalı aynı zamanda biley yapacak kişi biley makinasına elini sıkıştırmamaya dikkat etmelidir. Yeterince monte edilmeyen bıçaklar saptan ayrılır.” Diye konuştu
 
50 SENELİK TECRÜBE
Vatandaşların bıçak alırken dikkatli olmasını isteyen Bıçakçılar , “Belli bir ustalık derecesine gelmemiş kişilerin yaptıkları bıçaklar alınmamaya dikkat edilmelidir biz burada 50 senedir bu işi yapıyoruz ve artık bu işte neyin yapılıp neyin yapılmaması gerektiğini de iyiş biliyoruz Kırıkkale’deki en eski bıçakçılardan birisiyi yerli ürünlerde bu gibi sorunlar yerli ürünlerde  pek rastlanmamaktadır. Sapları kalitesiz atık plastikten üretildiği için hemen kırılabilen Çin malı bıçakları almak vatandaşın kesesine zarardır.” Şeklinde konuştu.
 
DİKKAT EDİN
Bıçakçılar son olarak ise, “Ülkemizde değişik yörelerde son derece kaliteli bıçak üretimi yapılmaktadır. Çin’den bir bölümü ithal edilen, bir bölümü de kaçak yollarla getirilen, tanesi 2 ila 3 liraya satılan bıçakların sapları kullanırken hemen kırılabiliyor. Sapı kırılan bir bıçak, kullanıcısının kendini yaralanmasına neden olabilir. Sapı kırılan bir satır, karşıdaki birinin kafasına, gözüne isabet edebilir. Sapları atık plastikten üretilen bıçaklarla kurban kesmek veya evde kullanmak çok riskli ve tehlikelidir. Bu tür bıçaklar kullanıcıların yaralanmasına neden olabilir. Kimse Çin malı bıçak kullanmaya kalkmasın, sonra pişman olur” dedi.
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x