Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Bilim’in Fuarı Açıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan Tübitak Bilim Fuarı ve Resim Sergisi Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz tarafından açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde Bilsem etkinlikleri ve amaçları kısa film gösterimi ile anlatıldı.

 

ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLER

Açılışta konuşan BİLSEM Müdürü Mehmet Atalay, okullarındaki hedef kitlenin öğrencilerden zekâ, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren ve konunun uzmanları tarafından üstün yetenekli olduğu belirlenen öğrencilere yaşantısal bir eğitim vermeye çalışıldığını söyleyerek üstün yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. Atalay, bu düşünceler ışığında geliştirildiği belirtilen Tübitak projeleri ve resim sergisinin açılışına katılımlarından dolayı konuklara teşekkür etti.

 

GELECEĞİN YÖNETİCİLERİ

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ise “Her insan esasında özel bir yetenekle doğar ama bunun keşfedilmesi gerekir. Bazılarında bu özellik çok güçlüdür, bazılarında ise çok zayıftır. Bu merkez hakikaten bu anlamda bu boşluğu dolduruyor ve çok ciddi bir hizmeti yerine getiriyor. Okullarımızda belli bir müfredat çerçevesinde eğitim veriliyor ama bu özel yetenekli çocukları ayrı bir şekilde ele almak lazım. Onları çok sıkmadan, hangi konuda kabiliyetleri, üstün yetenekleri varsa o özelliklerinin, o becerilerinin ortaya çıkarılması lazım” şeklinde konuştu.

 

AKTİF GENÇ NESİL

Haktankaçmaz, “Çocuklarımız için bugün ne kadar yorulsak, ne kadar zahmete girsek azdır. Onlar bu ülkenin geleceği. Dün 23 Nisan törenlerinde de söyledim. Bizler emanetçiyiz. Bugünkü yetişmiş neslin, aktif neslin yaptığı çalışmalar; çocuklarımıza daha iyi bir vatan, daha güçlü bir ülke, daha iyi bir devlet idaresi bırakabilirmiyiz onun gayreti ve çabası içerisindeyiz. Bu tür eğitim kurumları vesilesiyle, bugüne kadar değerlendirilemeyen; çocuklarımızdaki, gençlerimizdeki ve genel olarak insanımızdaki potansiyeli bundan sonra çok daha iyi bir şekilde değerlendirme gayret ve çabası içinde olunacağına işaret eden Vali Haktankaçmaz, Bilim Fuarı’nın açılışına katılan öğrenci velilerini gayretlerinden dolayı takdir ederek, fuarın açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

PROJELER TANITILDI

BİLSEM öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisinin ardından Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin tarafından kurdele kesilerek Bilim Fuarı ve Resim Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Fuarda farklı alanlarda öğrencilerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını gösterdikleri projeler sergilendi. Sergilenen projeleri tek tek gezen Vali Haktankaçmaz öğrencilerden projeler hakkında bilgi alarak onları tebrik etti.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x