Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Bilinçli Tüketici, Bilinçli Tüketim

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf Sanatkâr Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Milli Eğitim İl Müdürlüğü İşbirliği ile Tüketiciyi Koruma Haftası kapsamında, ‘Bilinçli Tüketici, Bilinçli Tüketim’ konulu konferans düzenledi.

 

HER KESİMDEN GENİŞ KATILIM OLDU

Konferansa Vali Yardımcısı Sait Özkılınç, KESOB Başkanı Süleyman Köstekli, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Baro Başkanı Erol Çakır, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik,  GTB Daire Başkanlarından Yakup Güzel, sendika temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Meslek Odası Başkanları, Kooperatif başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  İlçe Hakem Heyeti Başkan ve üyeleri, İlçe Kaymakamları, Okul Müdürleri ve halktan yoğun katılım oldu.

 

BİLGİLENDİRME SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ

Program Kırıkkale Ticaret İl Müdürü ve Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Seyfettin Çetiner’in açılış konuşmasıyla başladı. Çetiner açılış konuşmasında şunları ifade etti; “Tüketiciyi aydınlatıcı, eğitici ve koruyucu tedbirler almak, toplantılar, konferanslar, paneller düzenlemek İl Müdürlüğümüze Bakanlığımızın Taşra Teşkilatı Yönetmeliği ile verilmiş bir görev,   bir sorumluluktur. Görev alanımıza giren ve her insanı ilgilendiren “Tüketici bilinci” konusunu; Kamu kurum ve kuruluşlarında, Sivil Toplum Örgütlerinde, Okullarda, Paneller, konferanslar düzenleyerek yaygınlaştırmaya çalışacağız. Böylelikle Tüketiciyi Bilgilendirme Seferberliği başlatmış olacağız. Yıl boyunca bu tür etkinliklerimiz devam edecektir.” dedi.

 

İNSANI YAŞATKİ DEVLET YAŞASIN

İl Müdürü Çetiner konuşmasının devamında, “Esasen tüketici diye ifade ettiğimiz şey insanın bi-zatihi kendisi değil mi dir.?Yani, Rabbimizin eşref-i mahlukat olarak gördüğü “yaratılmışların en şereflisi” unvanını verdiği insan… Görev alanımızla ilgili  “O” insana hizmet etmek, sorunlarına imkânlarımız ölçüsünde çözüm bulmak,  bizim biricik görevimizdir. Öyleyse, insana hizmet etmek, yardımcı olmak, bizler için bir mutluluğun, bir sevincin belki de bir sevabın vesilesidir. Böylesi bir yönetim anlayışı İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düşüncesinin de ta kendisidir” ifadelerini kullandı.

 

HAKSIZLIKLAR AZALIR

Kırıkkale Vali Yardımcısı Sait ÖZKILINÇ yaptığı konuşmada, “Gelişmiş ekonomilerin en önemli özelliklerinden bir tanesi hiç şüphesiz tüketici haklarına gösterilen saygı ve duyarlılıktır. Tüketicilerimizin gelişmiş ülkelerde yaşayan tüketicilerle aynı haklara sahip olmaları bilgilendirilmeleri yasal hakları kullanmaları ve kendilerini temsil etme konusunda özendirilmeleri büyük önem vermekte ve bu anlayışla yürütmektedir. Bu kanunla, güçlüler karşısında zayıfların korunması ihtiyacından doğmuş olan ve temel insan hakkı olarak kabul edilen tüketicinin korunması için tüm İl ve İlçelerde Tüketici hakem heyeti Başkanlıkları kurulmuştur. İlimiz merkezinde ve tüm ilçelerimizde bu Tüketici hakem heyetlerimiz vardır”

 

HAK ARAMA KOLAYLAŞIR

“Tüketiciler yasaların kendilerine tanıdığı hakları kullanmaktan çekinmeleri ve hak arandıkça haksızlıkların azalacağı dikkate alınmalıdır. Tüketici Hakem Heyetleri vasıtasıyla tüketiciler ile satıcı ve sağlayıcılar arasındaki uyuşmazlıkların mahkemeye yansımadan masrafsız, hızlı ve kolay bir şekilde çözüme bağlanmaktadır.” Program Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Daire Başkanlarından Yakup Güzel’in sunumuyla devam etti. Daire Başkanı Yakup Güzel tüketicilerin korunmasının Ahilik teşkilatına dayandığını söyledi. Güzel, konferansta, beşikten mezara kadar bütün insanların birer tüketici olduğunu vurgulayarak Tüketici Kanunu’nun başta 80 milyonu olmak üzere tüm ithalat ve imalat sektörünü, esnaf, tacir ve sivil toplum kuruluşlarını ilgilendirdiğine dikkati çekti. Güzel, 2014 yılında yürürlüğe giren Kanun ile hak arama yollarının kolaylaştırıldığını da kaydetti.

 

HEDİYELER VERİLDİ

Programın devamında Ticaret İl Müdürü ve Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Seyfettin Çetiner tarafından 2013-2016 yılları arasında 37 bin dilekçeyi sorunsuz sonuçlandıran Kırıkkale Tüketici Hakem Heyetinde görev yapan heyet üyelerine ve raportörlere Teşekkür belgesi verildi. Ticaret Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetcioğlu, Tüketici Koruma Deneği Başkanı Filiz Doğan, Kırıkkale Belediye Başkanlığı Temsilcisi Albus Aydın, Kırıkkale Sanatakar Odalar Birliği Temsilcisi Yurtalan Eroğlu, Baro temsilcisi Av. Ebru Akoğul, Raportörler Filiz Bağcı, Elvan Çanga, Mutullah Kılıç’a, Vali Yardımcısı Sait Özkılınç tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi. Tüketici Koruma haftası sebebiyle, Ticaret il Müdürlüğü tarafından bilinçli tüketici, bilinçli tüketim temalı Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere tablet hediyeleri verildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x