Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

BİLSEM’ de Matematik festivali

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi’nde matematiğin ünlü sabiti “Pi Sayısı (π)” için Dünya genelinde matematikçilerin “Pi Günü” olarak kabul ettiği 3.ayın 14. Günü münasebetiyle etkinlikler düzenlendi. Bilsem için artık geleneksel hale getirilen etkinlikler sadece bir günü kutlamanın ötesinde öncesi ve sonrasıyla bir matematik festivali havasında gerçekleşti.

 

MUTLU Π (Pİ) GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Kırıkkale Bilim Sanat Merkezi’nde artık geleneksel hale getirilen etkinlikler bu sene “Mutlu Pi Günü Etkinlikleri” adıyla düzenlendi. Etkinlikleri koordine eden Bilim ve Sanat Merkezi Matematik Öğretmeni Melih Kerman bu seneki etkinliklerin temasını “Oyun ve Eğlence” olarak belirlediklerini ifade etti. Öğrenciler etkinliklere daha önceden hazırladıkları disiplinler arası çalışmanın bir örneği olan ebru sanatıyla matematik sembollerini birleştirdikleri tişört tasarımlarıyla katıldılar. Etkinlikler, Matematik Öğretmeni Melih Kerman’ın günün anlam ve önemi adına hazırlanan kısa sunumuyla başladı.

 

GELİN BERABER MATEMATİK OYUNLARI OYNAYALIM

Kerman açılış konuşmasında “Gelin Beraber Matematik Oyunları Oynayalım” sloganıyla hareket ettiklerini belirtti.  Sunumun ardından etkinlik kapsamında öğrencilerin sözlerini kendi yazdıkları “Pi-Rap” performansı büyük beğeni topladı. Daha sonra istasyon tekniği ile hazırlanan yarışmalara geçilerek yarışmada kıyasıya bir rekabet sergilendi. Bilsem’de öğrenciler kendilerinin hazırlayıp tasarladığı özelinde pi sayısı farkındalığının, genelinde ise matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmenin amaçlandığı “Kiçöpi-Çivipi-Barpi-Pizzle” adlarını verdikleri oyunlarını eğitimde istasyon tekniğini kullanarak tüm öğrenci ve velilerin oynamasını sağladılar.

 

FARKLILIKLARIMIZLA BÜTÜNÜZ

Bu sene etkinliklerde öğrencilerin “Farklılıklarımızla bir bütünüz.” çerçevesinde çalışmalar ortaya çıkardıklarını ifade eden Kerman tüm etkinliklere bu bağlamda yön verdiklerini söyledi. Yarışmalarım ardından Bilsem öğrencilerinin skeç ve sokak röportajları seyredildi. Ardından bu güne özel olarak Bilsem öğrencileri tarafından hazırlanan pi sergisi gezildi. Sergide atık malzemelerden oluşturulan pi tasarımı ve farklılıklarımızla bir bütünüz posteri dikkat çekti.

 

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Etkinliğe Kırıkkale Üniversitesi’nden Dr. Müzeyyen Özhavsalı ve danışmanlığındaki Matematik ve Oyun Topluluğu öğrencileri de katıldı. Merkez Müdürü Mehmet Atalay etkinliğe Kırıkkale Üniversitesi’nden katılan Dr. Özhavsalı’ya, tüm veli ve öğrencilere özellikle de etkinliğin düzenleyen ve koordinasyonunu sağlayan Melih Kerman’a teşekkür ederek yarışmada dereceye giren öğrencilere Pi Günü’ne özel hazırlanan hediyeleri takdim etti. Etkinliğe katılan veliler Kırıkkale Bilim ve Sanat Merkezi’nin ilimizde bu tür organizasyonların gerçekleştirilmesine öncülük ettiğini söyleyerek bu etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında artarak devam etmesini temenni ettiklerini belirttiler. Ayrıca bu tip etkinliklerin öğrencilerin bir bütün olarak gelişimine olumlu katkıda bulunduğunu ve kendilerinin de çok eğlendiklerini vurguladılar.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x