Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

BİLSEM’de günlerden π

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Bilim Sanat Merkezi’nde matematiğin ünlü sabiti “Pi Sayısı (π)” için özel kabul edilen 14 Mart’ta ‘Pi Günü Etkinlikleri’ düzenlendi.

 

“πMOZAİK” RENKLENDİRİLDİ

Matematik Öğretmeni Melih Kerman ‘π’nin görünmeyenleri’ başlıklı sunumuyla katılımcıları matematiğin büyüleyici dünyasında bir yolculuğa çıkarttı. Hazırlanan “aparat π” ile “π” sayısının mantığını somutlaştırarak anlatan Kerman, “π” nin sonsuza dek uzanan esrarengiz bir sayı olduğunu vurguladı. Sonsuzluğa uzanan “π” sayısının en çok basamağını ezberleme rekortmenlerinden bahseden Kerman katılımcılar arasında “π”nin en fazla basamağını hafızadan söylemelerini istediği “π memory” ile yarışmaları başlattı.

 

YARIŞMA DÜZENLENDİ

Sunumun ardından etkinlik kapsamında düzenlenen “π ramit” yarışmasında katılımcılardan “pi”  hecesini içeren kelime piramidi oluşturmaları istendi. Yapılan “πatışma” da ise öğrenciler “pi” hecesi ile başlayan sözcüklerle birbirlerine karşılık verdiler. Kıyasıya rekabet içinde geçen yarışmalar arasında “πkoro” ile kısa bir müzik dinletisi yapıldı. “πadımla” ile öğrenciler kendi adımlarıyla π sayısını en hızlı ve en doğru şekilde hesaplamaya çalıştılar. Yarışmaların ardından bu güne özel olarak bilsem öğrencileri tarafından hazırlanan π sergisi gezildi. Sergide pi sayısının renklerine göre tasarlanan bileklikler ve kolyeler katılımcılara hediye edildi. Somutlaştırılarak oluşturulan pi renk benzetimi çalışmaları ilgiyle incelenerek, π sembolünden oluşturulan resfebe sergisi gezildi.

 

OLUMLU TUTUM GELİŞTİRMEK

Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Merkez Müdürü Mehmet Atalay tarafından ödüller verildi. Öğrencileri gösterdikleri performanslardan dolayı tebrik eden Atalay etkinlikler vasıtasıyla öğrencilerin matematiğin güzel yönlerine karşı farkındalıklarını artırarak, olumlu tutum geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti ve bilim ile sanatın buluştuğu kurumumuzun adına yakışan bu etkinliği düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Etkinliğe katılan veliler böyle bir etkinlikle çocuklarının eğitim ortamına dâhil olmanın kendilerini de mutlu ettiğini ifade ettiler.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x