Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Bin 200 kişiye ulaşıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

“SIĞINMACILARIN SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAMA ENTEGRASYONU” PROJESİNİN KAPANIŞI YAPILDI

 

Aile ve Sosyal Politikalar Tarafından yürütülen  “Sığınmacıların Sosyal ve Ekonomik Yaşama Entegrasyonu” projesinin kapanışı düzenlenen iftar programı ile gerçekleşti.

 

DERTLERİNİ DİNLEDİLER

Düzenlenen programa Vali M.İlker Haktankaçmaz, İl Göç İdaresi Müdürü Mesut Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir ve eşi Şirin Bozdemir, Sevgi Evleri Derneği Başkanı Mediha Kuşdemir, Sığınmacılar ve davetliler katıldı. Vali Haktankaçmaz ve İl Müdürü Bozdemir iftar öncesinde programa katılan tüm sığınmacılarla tek tek ilgilendiler. Sığınmacıların dertlerini dinleyip onlarla sohbet eden Vali Haktankaçmaz ve Müdür Bozdemir, hep birlikte açılan oruçların ardından dualar edildi. Yemeğin ardından İl Müdürü Bozdemir Proje ile ilgili Sunum yaparak detaylı bilgi verdi.

 

DESTEK VE YARDIMDA BULUNULDU

Sığınmacıların sosyal ve kültürel yaşama katkıları ile ilgili sunum yapan Müdür Bozdemir, “Sığınmacılar, ülkelerindeki iç savaşlar neticesinde,  güvende yaşayabilecekleri ülkelere göç etmektedirler. Kırıkkale İl Göç İdaresi kayıtlarına göre ilimizde 4215 sığınmacı mevcuttur ve her geçen gün sayıları daha da artmaktadır.  Kalkınma Bakanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansının desteği ile 120.000 TL bütçe ayrılan bu projenin paydaşları Bahşili Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kırıkkale Sevgi Anneleri Derneği ve Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’dür. Proje kapsamında hedef kitle olarak 1070 sığınmacıya destek ve yardımda bulunulması planlanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

BİN 200 KİŞİYE ULAŞILDI

Bozdemir, “Gerek sığınmacı sayısının artışından gerekse sığınmacıların hem şehrimizde hem de kendi aralarında daha iyi sosyalleşmeleri açısından bu sayısının üstünde bir rakam olan 1200 kişiye ulaşılarak proje tamamlanmıştır. İletişim kolaylığı adına proje bazında 2 Arapça- Farsça tercümanla çalışılarak sığınmacıların her anlamda bizimle iletişim kurmaları sağlanmıştır. Türkçe Dil Eğitimine katılmak isteyen sığınmacıları tespit etmek amacıyla meslek elemanlarımız eşliğinde tercümanlarımız İl Göç İdaresi’ne giderek gönüllü olan isimleri belirlemişlerdir. Sığınmacılar, Bu projenin yürütülmesinden duydukları memnuniyeti sürekli dile getirmektedirler” şeklinde konuştu.

 

EĞİTİM VERMEYE BAŞLADI

“Bu projeyle birlikte kamuoyunda farkındalık oluşmuş,  gerekli rehberliklerin ardından sığınmacılar İl Müdürlüğümüzün sunduğu hizmetlerden yaralanmışlardır. Bu bağlamda 13 kişiye Sosyo Ekonomik Destek(SED) Yardımı, 17 sığınmacı da Evde Bakım hizmetinden faydalanmaktadır. Ortaklarımızdan olan Halk Eğitim Merkezi sığınmacıların dil eğitimi almalarının öneminin farkına varmış, proje eğitimlerinin bitişinin ardından Sığınmacılara kendi bünyesinde Temel Türkçe Dil Eğitimi vermeye başlamıştır”

 

TEŞEKKÜR ETTİ

“Farkındalık oluşturan projemiz ile İl Müftülüğü Bağlarbaşı Fatih Camiinde ve Azize Camiinde hem çocuklara hem de yetişkin olmak üzere yaklaşık 100 Sığınmacıya Kur-an kursu açılmıştır. Sığınmacılarımızın, muhacirliğin getirdiği zorluklardan bir nebze olsun kurtulmaları için, bizler; Kırıkkale Halkı olarak ensar olma bilinciyle ev sahipliğimizi daha ileri bir noktaya taşımaya çalışmaktayız.  Bu proje kapsamında bizlere Türkçe dil eğitimi, Kardeş Aile, Yarım Tencere, Sportif faaliyetlerimiz ve Çanakkale Gezimizde katkıda bulunan İl İdarecilerimize ve Kırıkkale Halkımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu