Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Bin 899 kişi istihdam edildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

’15-19 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası’ nedeniyle SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü, Türkiye genelinde yapılan ‘Sosyal Güvenlik Elçileri’ kapsamında dereceye girenleri ödüllendirdi. Müdür Karacaköylü, “Milli Seferberlik çalıştayı kapsamında bin 899 kişi istihdam edildi” dedi.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

SGK İl Müdürü Veli Karacaköylü, 15-21 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle basın mensupları ile bir araya geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğünce ‘Sosyal Güvenlik Elçilerinin Sosyal Güvenlik Konusunda Yaşadıkları Olaylar, Yaptıkları Faaliyetler Hakkında Anı’ konulu Sosyal Güvenlik Elçisi verilmiş ilkokul öğrencileri arasında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrenciler plaket ile ödüllendirildi.

 

116 BİN 815 SİGORTALI BULUNUYOR

Müdür Karacaköylü, “Bu yılda 15 Mayıs – 21 Mayıs arasını Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutladıklarını söyleyerek, “Kırıkkale genelinde aktif 67 bin 356, pasif sigortalılar genel toplam 49 bin 459 olmack üzere 116 bin 815 adet sigortalı bulunuyor. Son bir yıl içerisinde Sosyal Güvenlik alanında reform niteliğinde birçok düzenleme yapılmıştır. Sigortalıların ihtiyaçlarına yerinde hizmet veren, kolay erişilebilir bir sosyal güvenlik amacıyla; yurdun dört bir yanında sosyal güvenlik merkezleri açılarak, Sosyal güvenlik hizmeti vatandaşın ayağına götürülmüştür”

 

59 ADET UYGULAMA BULUNUYOR

Sosyal güvenlikte sunulan hizmetleri, teknolojiye taşıyarak, e-devlet portalında en fazla hizmet sunan kurum olarak dünyada öncü seviyeyi yakaladıklarını dile getiren Karacaköylü, “Hali hazırda Kurumumuzun e-Devlet kapısı üzerinde genel sağlık sigortası, emeklilik, sigorta ve diğer hizmetler alanında toplam 59 uygulaması bulunmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezi ALO 170 hattı 7 farklı şehirde ( Karaman, Şanlıurfa, Sivas, Kütahya, Ankara, Trabzon, Bayburt) 910 çalışan ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bağımsız firma (GENAR) tarafından 3-14 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılan memnuniyet anketinde, ALO 170 sektör ortalamasının üzerinde %82 oranında yüksek vatandaş memnuniyeti sağlanmıştır”

 

EN YÜKSEK ARTIŞ 9,2

“Ayrıca, bireylerin kamu hizmetlerinden genel memnuniyet düzeylerine bakıldığında, TÜİK tarafından 2016 yılında yapılan anket çalışmasında en yüksek artış 9,2 puan ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerinde gerçekleşerek memnuniyet oranı %67,9’a ulaşmıştır. Vatandaş memnuniyetinin son yıllardaki yükselişi, son bir yılda Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında yapılan yasal düzenlemelerin ve bu düzenlemeleri hayata geçiren Bakanlığımız personelinin gayretli çalışmalarının da etkisi olmuştur”

 

PRİM BORCU YÜKÜNDEN KURTULDU

“Söz konusu yasal düzenlemeler sonucunda; Lise mezunu gençlerimize 20, üniversite mezunu gençlerimize ise 25 yaşını geçmemek şartıyla mezun oldukları tarihi izleyen günden itibaren 2 yıl süreyle SGK kapsamında sağlık hizmetlerinden faydalanma imkânı getirilmiştir. 6704 sayılı kanun ile 25 Nisan 2016 tarihine kadar 25 yaşını geçmemiş olan gençlerin GSS prim borçları silinmiştir. Bu kapsamda 5 milyon 558 bin 124 kişinin 4 milyar 751 milyon 7 bin 685 TL borcu silinmiş, bu sayede gençlerimiz GSS prim borcu yükünden kurtulmuştur” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x