Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Bin 927 kişi sertifika aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

OSMANLICA KURSUNA 4 BİN KİŞİ MÜRACAAT ETTİ

 

Hayrat Vakfı’nın  organize ettiği ve Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu ile Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin destekleriyle açılan ücretsiz Osmanlıca Kurslarında başarı gösterenlere sertifikaları verilmeye başlandı.

 

Osmanlıca Kurslarına Kırıkkale’den toplam 4 bin kişi müracaat etti. Bunlardan bin 927 kişi kurslara devam edip, sertifika almayı hak kazandı. Hak kazanan 225 kursiyere sertifikaları Kırıkkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yahya Kemal Salonunda yapılan törenle verildi. Bunun yanında 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı 2’nci yarıyıl döneminde ise sadece Yahşihan ilçemsinden 480 kişi Osmanlıca Kurslarına müracaat etti ve 225 kişi sertifika aldı.  Ayrıca bunlardan 32 kursiyer,   Kur’an-ı Kerim ve Tecvidli okuma kurslarını bitirerek sertifikalarını almayı hak kazandı.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

Hasret Vakfından yapılan açıklamada, “ Hiç bir ücret almadan büyük bir özveri ve fedakarlıkla bu kursları veren hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Ve son olarak bu kurslarımıza teveccüh edip kurslarımıza katılan ve Hayrat Vakfının bu tarihi ve kültürel hizmetlerine ortak olarak kurslarımızı başarı ile bitiren kıymetli kursiyerlerimizi de tebrik ediyor ve hayatlarında başarılar diliyoruz” denildi. Törene, Yahşihan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Çağan,  Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Ertuğrul Karakaya, Kredi Yurtlar Kurumu Kız Yurdu Müdürü  Hanife Timur, kursiyerler ve öğrenciler katıldı.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x