Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Bir arayla gelişimizin değeri çok yüksek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Belediyeler ve İl Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği iftar programlarının finali Kırıkkale’de yapıldı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay iftarın öncesinde yaptığı konuşmada, “Kırıkkale’nin tamamı burada. İlimizin bütün yöneticileri ve vatandaşlarımız burada. Bu bir araya gelişimizin değeri çok yüksek” ifadelerine yer verdi.

Binlerce kişi katıldı

Nur Camii açık alanında düzenlenen iftar programına, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Beşir Atalay ve eşi Prof. Dr. Yıldız Atalay, Vali Ali Kolat ve eşi İlksen Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Coşkun, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, Vali Yardımcılarımız Abdullah Aslaner ve Mehmet Yıldız, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ, Türkiye Diyanet Vakfı Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şerafettin Gölçük, Protokol Üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Nur Camii’ni gezdiler

İftar programından önce Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Beşir Atalay ve  Vali Kolat, Nur Camii inşaatını gezerek İl Müftüsü Bekir Gerek ’ten bilgiler aldılar. Nur Camii’nin gezilmesinden sonra İftar Programına geçildi. İftar Programı Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. İl Müftüsü Bekir Gerek, bu yıl Ramazan ayı içerisinde camilerin kadın, erkek ve çocuk demeden dolup taştığını ve din hizmetlerinin eksiksiz bir şekilde sürdürüldüğünü ifade ederek, davete katılanlara teşekkür etti.

Gelenek haline dönüştü

Daha sonra kürsüye çıkan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı şunları söyledi; “Belediyemiz ve İl Müftülüğümüz tarafından düzenlenen iftar yemeğine hepiniz hoş geldiniz. Ramazan ayının feyzinden ve bereketinden yararlandığımız şu günlerde sizlerle birlikte olmak bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Geçmiş yıllarda başlayan Nur Camii avlusu iftar yemeği artık bir gelenek haline dönüştü. Sağ olsun Kırıkkale Halkımızın birlik ve beraberlik içerisindeki teveccühü bizleri mutlu ediyor.

Konserler Gazze için iptal oldu

Ramazan ayı Kırıkkale’mizde huzurlu ve bereketli bir şekilde geçmektedir. Şehrimize yakışır bir ortamda idrak ettiğimiz bu mübarek ayda bizde Kırıkkale Belediyesi olarak bir takım çalışmalar yaptık. Cumhuriyet Meydan’ında Ramazan Sokağı kurduk. İlk günden buyana binlerce Kırıkkaleli hemşerilerimiz iftardan sonra ve teravih namazından sonra meydanda kurulan Ramazan Sokağına oldukça yoğun ilgi göstermişlerdir. Ayrıca geçtiğimiz haftadan itibaren Ramazan şenliklerimiz başladı. Coşkulu geçen şenliklerimize bir miktar ara vermek zorunda kaldık. Filistin’de ve Gazze’ de yaşanan insanlık dramına, yüreklerimizi burkan bu sahnelere kayıtsız kalamadık. Bu nedenle bazı konserlerimizi iptal ettik. Bunun yerine zulüm altındaki kardeşlerimiz için topluca dualar ettik.

Çalışmalar aralıksız sürüyor

12 Temmuz gününde Genel Başkan Yardımcımızın katılımıyla tüm Türkiye’de olduğu gibi yetim kardeşlerimize iftar yemeği tertip ettik. Ayrıca Sosyal Konseyimiz vasıtasıyla Şehrimizdeki ihtiyaç sahipleri ile ilgili olarak yardım çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Ben bu bağlamda Sosyal Konsey görevlilerine gönüllü çalışanlara ve Kırıkkaleli yardımsever iş adamlarına huzurlarınıza teşekkür ediyorum” Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Uludağ tarafından davetlilere iftar sohbeti sunuldu.

Kırıkkale’nin tamamı burada

İftar programında konuşan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Beşir Atalay; “Kırıkkale de Müftülüğümüzün ve Belediyemizin gelenek haline getirdiği bu iftar yemeğine bir defa daha kavuşmuş olduk. Kırıkkaleli vatandaşlarımızla bugün burada yine beraberiz. Bu anlamda düzenlenen bu organizasyon Ramazan-ı Şerif’in bereketini gösteriyor. Bir diğer anlamı ise Türkiye’nin ve Kırıkkale’nin güzelliğini ve hayatın normalleşmesini gösteriyor. Kırıkkale’nin tamamı burada. İlimizin bütün yöneticileri ve vatandaşlarımız burada. Bu bir araya gelişimizin değeri çok yüksek. Hepimizin bir araya gelerek iftar yapmamız benim için çok değerli. Bu günün en önemli manası belki de bu. Bunun için ben katılan bütün davetlilere teşekkür ediyorum.

Caminin tamamlanması için bütün şartlar gerçekleşti

Hamd olsun huzurlu bir şekilde Ramazan akşamını da hep birlikte yaşıyoruz. İftarımızın bir diğer sembolü ise burada yeni yapılan Nur Camii. Kırıkkale il olmadan önce burası küçük bir cami idi. Şimdi ise o caminin yerine ilimizi temsil edecek daha büyük bir cami yapılmış oluyor. Bugün ilk teravih namazımızı da burada kılmış olacağız. Ama inşallah kısa sürede bu caminin tamamlanacağını ümit ediyorum. Bütün eksikleri gideriliyor. Bizlerde yakından ilgileniyoruz. Caminin tamamlanması için bütün şartlar gerçekleşti.

Adalet Sarayı temeli atılacak

Bugün Kırıkkale’nin bir diğer tesisini de gezdik. Kırıkkale 1989 yılında vilayet oldu. Ama halen eski kaymakamlık binası diyebileceğimiz yapılarda hizmet veriliyor. Şimdi ise Hükümet Konağı inşaatı çalışmaları devam ediyor. İnşallah Hükümet Konağı inşaatı tamamlandığında ilimiz için önemli, temsili binalarından birisi olacak. Bir de yakın zamanda inşallah Adalet Sarayı’nın temelini atacağız. Yine ilimize yakışır bir Adalet Sarayımız da olacak. Kırıkkale vilayet olduktan sonra bu yapılar ilimiz için çok önemli olacak. İnşallah kısa sürede bu hizmetleri Kırıkkale’mize kazandıracağız. Ben bu anlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Düzenlenen iftar programı daha sonra, Türkiye Diyanet Vakfı Denetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şerafettin Gölçük’ün yaptığı yemek duası ile sona erdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu