Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Bir bozlak hikayesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

1 MAYIS SALI GÜNÜ ANKARA PANORA’DA DÜZENLENECEK ETKİNLİĞE TÜM KIRIKKALELİLER DAVET EDİLDİ 

Kırıkkale’nin yetiştirdiği genç ses sanatçılarından Ali Şahin’in sesiyle, Proje koordinatörü Kırıkkaleli Serhat Ulaşkan’ın hikayeleriyle Türkülere can verdiği bir bozlak hikayesi 1 Mayıs’ta Ankara Panora Alışveriş ve yaşam Merkezinde düzenlenecek. Koordinatör Ulaşkan ücretsiz olan etkinliğe tüm Kırıkkalelileri davet ettiklerini söyledi.

ETKİNLİK 1 MAYIS’TA

Hem türkü severleri, hem de İç Anadolu Türkülerini hikayeleriyle dinlemek isteyenlere müjdeli haber Serhat Ulaşkan’dan geldi. Gazetemizi ziyaret eden ‘Bir Bozlak Hikayesi’ proje Koordinatörü ve hikaye anlatıcısı Kırıkkaleli hemşerimiz Serhat Ulaşkan, düzenlenecek organizasyonun ayrıntılarını ve projeyi anlattı. Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Ragıp Cihat Mencet ve Yazı İşleri Müdürümüz Mehmet Erkoç ile bir süre görüşen Ulaşkan 1 Mayıs Salı günü Turan güneş bulvarı Çankaya/Ankara adresinde bulunan Panora Alışveriş ve yaşam Merkezinde düzenlenecek etkinliğe tüm Kırıkkalelileri beklediklerini söyledi. ‘Bir bozlak hikayesi’ isimli etkinlikte Türküleri Ali Şahin seslendirecek, Serhat Ulaşkan Türkülerin hikayelerini anlatacak.

TÜRKÜLER VE HİKAYELERİ

Bir Bozlak Hikayesi, Halk müziğimizin en önemli halkalarından İç Anadolu türkü ve bozlaklarının hem icra edilmesi, hem de hikayelerinin anlatılmasıyla sahneye taşınmış halidir. Biz Bozlak Hikayesi, yüzyıllar önce Orta Asya’dan Anadolu’ya göçen Türkmen Abdal aşiretleri ile başlayan bir hikaye. Muharrem Ertaş, Hacı Taşan ve Neşet Ertaş ile zirveye çıkmış; Halk Müziği kültürümüzün en köklü ve zengin hikayelerinden. Bu satırların yazarı Serhat Ulaşkan, ustalardan anekdotlar eşliğinde türkülerin hikayelerini anlatırken, bu kültürün günümüzdeki genç temsilcilerinden Ali Şahin ve ekibi de eserleri icra ederek hikayeyi sahneye taşıyor ve yaşatıyor. Proje Koordinatörü Ulaşkan “Her türkünün bir hikayesi vardır ve bu hikayelerdir türküleri anlamlı, değerli kılan. Popüler kültürün her geçen gün etkisini arttırdığı günümüzde, kendi kültürümüzün en önemli yapı taşlarından Halk Müziği’nin, türkü ve bozlaklarımızın yaşamasında, sevilmesinde ve yaygınlaşmasında pay sahibi olabilmek en büyük amacımız” dedi.

ALİ ŞAHİN

Henüz 18 yaşında. Nebil Özgentürk CNN Türk’te yayınlanan belgeselde kendisinden şöyle bahsediyor; “Sazı da, tavrı da, sesi de yaşının çok üstünde. Abdal müziğinin en genç üyelerinden. Ertaş’ların, Taşanlar’m izinden yürüyor, Abdallar için ustalığa giden yolda bir umut oluyor. Sesini işitenler, sazını dinleyenler büyüleniyor her defasında.”

SERHAT ULAŞKAN

Proje koordinatörü ve hikayelerin anlatıcısı Serhat Ulaşkan ise özel bir şirkette çalışmakta. Hemşerisi Ali Şahin’le daha televizyonlara çıkmamış bir çocuk iken memleketi Keskin’de tanışan ve o günden beri aynı yolda kendisine eşlik etmek isteyen bir müzik ve memleket sevdalısı.

HABER MERKEZİ

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x