Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Bir canda siz kurtarın

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında il müftülüklerinde çalışan personellerin kan bağışında bulundu istedi. İl Müftüsü Bekir Gerek ve Müftülük personeli Kızılay’a kan bağışında bulundular. Maide Suresinden örnek veren Gerek, “Can kurtarmak Allah katında tüm insanlığı kurtarmak demektir. Bu nedenle organ bağışı yapmak ve kan vermek çok önemlidir”dedi

 

GEREK, MAİDE SURESİNİ HATIRLATTI

Kan Bağışı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde yapılması arzu edildiğini ifade eden İl Müftüsü Bekir Gerek, kan vermemin ve organ bağışının önemli bir görev olduğunu söyledi. Kur`an-ı Kerim’de bir kişinin hayatını kurtaran, bütün bir insanlığın hayatını kurtarmış gibi ifadelerinin yer aldığını vurgulayan Müftü Gerek, “Bir insana vereceğiniz organ bağışı, hayat kurtarabilir? dedi. Maide Suresinden örnek veren Gerek, “Can kurtarmak Allah katında tüm insanlığı kurtarmak demektir. Bu nedenle organ bağışı yapmak ve kan vermek çok önemlidir” diye konuştu.

 

KAN VE ORGAN VERMEK HAYAT KURTARIR

İnsanlarımıza kan gerektiğinde veya bir organın lazım olduğunda onu elde etmek için ne kadar gayret gösterdiklerini görebiliriz diyen Gerek, “Kan vermede mahsuru olmayan insanları buraya davet ediyoruz. Gelecekte bizim de kana ihtiyacımız olabilir düşüncesini aklımızdan çıkarmamalıyız. Yapmış olduğumuz kan bağışı bizlerin insanlık görevidir. Dinimizde de kan vermenin önemine vurgu yapılmıştır.  Kan ve organ vermek hayat kurtarır” şeklinde konuştu.

 

TEŞEKKÜRLER

Kan bağışının ardından açıklama yapan Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Cengiz Kaplanhan ise yaptığı açıklamada, “Kırıkkale’de kan alımlarımız devam ediyor. Hedefimize yıl içirişinde yaklaştık. Müftülüğümüz Kızılay’a verdiği desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Biz sadece kan merkezimizde değil üniversite polis meslek yüksek okulu gibi yerlerden kan almaya devam ediyoruz kan bağışında bulunan tüm vatandaşlarımıza ve kamu görevlilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu