Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

‘Birliktelik sonsuza kadar sürecek’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Garantör ülke olarak Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun korunması yönünde üzerimize düşen sorumlulukların hep farkındayız, hep onu yerine getirme gayreti içindeyiz, hep öyle olacağız. Bu birliktelik bizim için sonsuza kadar sürecek bir birliktelik” dedi.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ BAŞLAYACAK

Atalay, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve beraberindeki parlamento heyetini, Başbakanlık Merkez Bina’da kabul etti. KKTC heyetini Türkiye’de görmekten dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Atalay, “Özellikle Cumhuriyet Meclisi KKTC’de demokrasinin en önemli merkezi. Onun için Meclis, Meclis Başkanımız ve milletvekilleri bizim için daima daha özel” ifadesini kullanarak, özellikle son birkaç yılda KKTC’de önemli reform yasalarının çıktığını anımsattı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de şu günlerde çalışmalarına devam ettiğini ve 10 Aralık’ta Genel Kurul’da bütçe görüşmelerinin başlayacağını hatırlatan Atalay, “Bizim bütçe görüşmeleri çok da hararetlidir” diye konuştu.

İSTİKRAR SÜRÜYOR

Türkiye’de şu anda yerel seçimlerin gündemde olduğunu ve siyasi partilerin adaylarının belirlendiğini aktaran Atalay, AK Parti olarak bugün 10 ilin belediye başkan adaylarını açıkladıklarını söyledi. Seçimin olduğu dönemlerde, Meclis çalışmalarında da yavaşlama ve aksamaların görüldüğünü belirten Atalay, “Ama hamdolsun, Meclisimiz var, meclislerimiz var. demokrasi yürüyor, süreç gayet iyi yürüyor. Yani seçimiyle, işte bütün sorunlarıyla… Yeter ki Meclis olsun ve herşey orada tartışılsın. Milletin temsilcisi, milli iradenin temsilcisi… Orası yanlış yapmaz. Yanlış yaparsa da dönüşü mümkündür. Yanlış yaparsa da başka mekanizmaları vardır. Yani bizim için en büyük kazanç, demokrasilerde meclislerimizin iyi çalışmasıdır. Şu anda Türkiye’de de KKTC’de meclislerimiz çalışıyor” değerlendirmesinde bulundu. KKTC’de herşeyin daha iyi olmasını istediklerini dile getiren Atalay, ekonomi alanında Türkiye’deki tecrübelerin KKTC ile paylaşıldığını ve 2012-2013 yılında Güney Kıbrıs’ta büyük ekonomik kriz yaşanırken, KKTC’de bir kriz yaşanmadığını ve büyümenin yüzde 3-4 düzeyinde olduğunu, istikrarın sürdüğünü aktardı.

‘KIBRISLI KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ’

Atalay, “Biz Türkiye olarak her zaman söylediğimiz gibi Kıbrıslı kardeşlerimizin hep yanındayız. Garantör ülke olarak Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun korunması yönünde üzerimize düşen sorumlulukların hep farkındayız, hep onu yerine getirme gayreti içindeyiz, hep öyle olacağız. Bu birliktelik bizim için sonsuza kadar sürecek bir birliktelik. Hiçbir şeyde gelecek endişesi içinde olmadan, hiçbir kaygı taşımadan kendi hak ve hukukumuzu koruyarak hayatımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu