Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Böbreği kapalı yöntemle alındı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye’de sınırlı sayıda merkezde uygulanan kapalı yöntemle böbreğin alınması ameliyatı Kırıkkale’de özel bir hastanede başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

ÖNDE GELEN KLİNİKLERDEN BİRİ

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emrah Topbaş tarafından gerçekleştirilen operasyonla, hasta F.A.O.’nun yüksek tansiyon ve tekrarlayan böbrek iltihabına sebeple küçülmüş böbreği, laparoskopik nefrektomi adı verilen kapalı yöntemle alındı. Başarılı geçen operasyonun Türkiye genelinde sayılı merkezlerde yapılabildiğini açıklayan Op. Dr. Emrah Topbaş, ameliyatın başarı ile gerçekleştirildiğini söyledi. Hastanede yatış süresinin kısa olması, ameliyat sonrası yok denecek kadar az iz bırakması, daha az ağrılı süreç ve iş hayatına erken dönüş sağlamasının bu yöntemin avantajlarından olduğunu ifade eden Topbaş, günümüzde hastaları daha az negatif etkileyen ve en az iz bırakarak iyileşmelerine imkan sağlayan, minimal invazif cerrahi adı verilen tekniklerin günbegün geliştiğini ve kendilerinin de bu süreçte en önde gelen kliniklerden biri olduklarını ifade etti.  Başta üroloji kliniği olmak üzere tüm branşlarda, Hilal Hastanesi’nin çevre illere de hizmet veren bir referans merkezi olduğunu ifade eden Hastane Başhekimi Dr. Yaşar Peker ise hızla değişen ve gelişen tıp camiasında ileri teknolojik yatırımlar ile bölge sağlık hizmetinde hep başa güreşeceklerini, bunun da kendilerinin vizyonu ve misyonu olduğunu vurgusunu yaptı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x