Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşetSiyaset

Borsa akreditasyon belgesini yeniledi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE TİCARET BORSASI ÜYELERİNE 5 YILDIZLI HİZMET STATÜSÜNDE VERDİĞİ HİZMETİ YENİLEDİĞİ BELGE İLE TESCİLLENDİRDİ

Geçtiğimiz yıllarda tüm dünyada geçerli olan Akredite borsa belgesini alarak üyelerine 5 yıldızlı borsa düzeyinde hizmet vermeye başlayan Kırıkkale Ticaret Borsası, denetimlerini başarıyla gerçekleştirerek akreditasyon belgesini yeniledi. Ticaret Borsası yenilenen belgesini TOBB’de düzenlenen törenle aldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM KONUŞTU

13.Dönem’de akredite olan 18 oda-borsa ve 2 şube ile belge yenileme denetimleri tamamlanan 96 oda/borsaya, akreditasyon sertifikaları TOBB Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle verildi.​ Belge töreni öncesi Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Meclis Başkanı Sadık Bildik ve borsa meclis üyeleri Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) tanıtım toplantısına katıldı. Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı toplantıda, Başbakan Yardımcıları Recep Akdağ ve Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da hazır bulundu. Tanıtım toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım “Stratejik yatırım türünden 128 milyar liralık yeni yatırım teşvikini onayladık. Bunu kamuoyuyla önümüzdeki günlerde paylaşacağız. İkincisi bankaların, piyasaları rahatlatmak ve krediye erişimi kolaylaştırmakla ilgili aldıkları tedbirler var, bunu da paylaşacağız. Bir kişiye iş sağlayan, büyümeye katkı sağlayan her kim varsa bizim için makbuldür, başımızın üzerinde yeri vardır” diye konuştu.

15 NİSAN’A KADAR SEÇİMLER TAMAMLANACAK

Akreditasyon sertifika töreni ise TOBB konferans salonunda yapıldı. Tören, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer ve yönetim kurulu üyeleri ile meclis üyelerinin yanı sıra Türkiye çapındaki borsalar katıldı. 15 Nisan’a kadar Türkiye genelindeki oda ve borsa seçimlerinin yüzde 99’nun biteceğini, her dönemin bir başarı hikayesi olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Sizin döneminizdeki başarı hikayenizden biri de bugün verilen akreditasyon çalışmalarıdır. TOBB Başkanı olduğum dönemde odalar ve borsalar birliği camiasında bir kalite ve müşteri odaklı kalite anlayışı yoktu. Biz de dünyadaki en tecrübeli olan İngiltere Odalar Birliği ile görüştük ve buraya gelip bizi eğitti. Eğitimler sayesinde biz de akreditasyon veren bir kurum haline geldik. İlk önce kendimizi disipline ettik. Sonra ülke geneline yaymaya başladık bu eğitimleri. 2002 itibariyle bir tane proje yazabilen odam yoktu benim. Dil bilen oda sayım beşti. Bugün çok şükür oda ve borsalarımız 800 milyar liralık proje yaptı” ifadesini kullandı.

BORSA VE ODALARIMIZ ÖNEMLİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de “Odalar ve borsalar sayesinde şirket kuruluşlarının tamamı ticaret sicilleri tarafından gerçekleştirilecek. Odalarımız, borsalarımız güçlü, biz eskisinden çok daha iyi olacağız ve pozitif yansımalarını göreceğiz” dedi. Tüfenkci, oda başkanlarının, o ilin akil insanları olduklarını ve hayırlı hizmetler yaptıklarını dile getirerek, odaların önemine değindi. Devlet ile vatandaş arasında mesafe olmaması gerektiğini kaydeden Tüfenkci, “Bizler bu hizmetleri odalarımız, borsalarımız aracılığı ile yapıyoruz. Odalarımız olarak sizler bugüne kadar bu hizmetleri başarıyla yürüttüğünüz. Bu fuarların katılımcıları sizlerin üyeleri, ticaret odalarımız üyelerine faydalı olamayacaksa hangi alanda faydalı olacak” şeklinde konuştu.

5 YILDIZLI BORSA

Üyelerine daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer “Üyelerimize 5 yıldızlı borsa statüsünde hizmet vermek, hizmet kalitemizi yükseltmek adına başlattığımız çalışmalarımıza devam ediyoruz. Üyelerimize daha iyi hizmet vermek için daha önce Akreditasyon borsa olmuş ve çalışmalarımıza başlamıştık. Bu süreçte oldukça iyi bir yol kat ettik. Sunduğumuz hizmetlerin kalitesi üyelerimizi de memnun etti. Üyelerimizin memnuniyeti bizlerin memnuniyetidir. Bugün de denetimleri başarıyla geçerek akreditasyon belgemizi yenilemenin gururunu yaşıyoruz.  Hedefimiz, Kırıkkale Ticaret Borsası olarak tüm çalışanlarımız ile birlikte, üyelerimizin; bağlı bulunduğumuz mevzuat çerçevesinde her türlü isteklerini beklentilerinin de üzerinde karşılayarak, Kalite Sistemi yapısını ve etkin işleyişini iyileştirerek, memnuniyetini sürekli arttırmaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz. Akreditasyon belgemizin başarıyla yenilenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

HABER: MEHMET ERKOÇ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x