Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Botanik sergi hazırlıkları başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

1851’den bu güne kadar düzenli olarak yapılan ve 20.si bu yıl Türkiye’de düzenlenecek olan . Uluslararası Botanik Sergisi hazırlıkları başladı. Hazırlık çalışmalarının değerlendirildiği ilk toplantı Antalya’da gerçekleştirilirken toplantıda Kırıkkale’yi Fen lisesi temsil etti.

 

İLK TOPLANTI ANTALYA’DA YAPILDI

“Gelecek Nesiller İçin Yeşil Bir Dünya” sloganıyla 1851’den bu güne kadar düzenli olarak gerçekleştirilen Uluslararası Botanik Sergisi hazırlıkları başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı adına -EXPO 2016 Antalya Ajansı- tarafından yürütülen ve içerisinde Milli Eğitim Bakanlığın da yer aldığı proje kapsamından yılın ilk değerlendirme toplantısı önceki hafta Antalya’da gerçekleştirildi. Kırıkkale’yi Fen lisesi Biyoloji öğretmeni Recai Turgut’un temsil ettiği toplantıda, -EXPO 2016 Antalya- hakkında bilgiler verildi.

 

SERGİ GEZİLDİ

Proje kapsamında; şiir, kompozisyon yarışmaları, botanik sergisine ziyaret ve gönüllü olma konuları ele alındığı toplantıda EXPO 2016-Antalya Ajansı- tarafından ortaöğretim öğrencileri Arasında “Etnobotanik Yarışması” yapılması kararlaştırıldı. Bu yarışma ile ilgili duyuru ve evrakların Ocak ayı içerisinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderileceği belirtildi.  Toplantı sonunda Expo 2016 Antalya Ajansı genel sekreteri katılımcılara EXPO 2016 Antalya sergi alanını gezdirerek bilgi verdi. Ayrıca, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Yaşar KOÇAK,  Dr. Melih Koçakoğlu  ders kitapları, müfredat ve EXPO 2016 Antalya’da Milli Eğitimin Bakanlığı’nın görevleri hakkında bilgi verdi.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu