Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Bu ayıp kimin?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bu ayıp kimin? - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Haber-Foto Fatih Gençer
Kaletepe Mahallesi’nin üst kısmında ‘Bademlik’ diye isimlendirilen ormanlık alan gün geçtikçe inşaat ve çöp atıklarıyla dolup taşıyor. Defalarca haber konusu olan çevre katliamına yetkililer sessiz kalıyor.
KADERİNE TERK EDİLDİ
Ormanlık alan yetersizliği nedeniyle sürekli eleştirilen Kırıkkale’de var olan ormanlık alanlar da kaderine terk ediliyor. Kaletepe Mahallesi’nin üst kısmında yer alan ve ‘Bademlik’ diye tabir edilen ormanlık alan inşaat ve çöp atıkları ile dolup taşıyor. Ağaçların diplerine, yol kenarlarına ve tepe eteklerine dökülen atıklar vatandaşı da çileden çıkarıyor.
DEVASA ATIKLAR
Alanın alt kısmı daha önce inşaat atıklarının oluşturulduğu atık tepeleri ile dolmuş, Gazetemizin haberi üzerine bölge temizlenmişti. Geçtiğimiz günlerde “İkinci Bademlik Krizi” başlığı ile yayınladığımız haberin ardından, hızlı tren inşaatının atıkları bölgeye dökülmeye devam edilmişti. Alanın alt kısmı şuan atıkların oluşturduğu devasa tepelerle kapandı. Bu sadece çevre katliamının görünen yüzü oldu.
Bu ayıp kimin? - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriAĞAÇ DİPLERİNE KADAR ULAŞTI
Geçtiğimiz gün bölgeye giden haber ekibimiz alanın üst kısmında gün geçtikçe devasa boyutlara ulaşan atıklarla karşılaştı. Ağaç diplerine kadar dayanan atıklar, yeşil alanların çürümesine yol açıyor. Alanın yüksek tepelerine doğru ilerleyen atıklar ormanlık alanın geleceğini tehdit ediyor. Gelinen bu noktada adında çevre ve orman olan kurumların herhangi bir inceleme ve soruşturma yapmaması, bölgenin kaderine terk edilmesi “Bu ayıp kimin?” sorusunu akıllara getiriyor.
 
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu