Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSiyaset

Bu bir tuzaktır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ANAVATAN PARTİSİ GENEL BAŞKANI İBRAHİM ÇELEBİ, 16 NİSAN’DA YAPILACAK REFERANDUM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA MEMLEKETİ KIRIKKALE’DE KONUŞTU

 

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığının açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ı desteklediklerini belirterek, 16 Nisan’daki referandum da parti olarak hayır oyu kullanacaklarının altını çizdi ve ekledi, “Bu Cumhurbaşkanımıza yapılan bir tuzaktır” dedi.

 

ÇÖZÜM ODAKLI POLİTİKA

Anavatan Partisi olarak kuruldukları günden itibaren hep sorumlu politikaların tarafı olduklarına işaret eden Çelebi, “Biz hep çözüm odaklı politika izledik. Türkiye’yi kamplaştıran değil, birleştiren, bütünleştiren politikalarla yolumuza devam ettik. Çok büyük zorluklarla bu ülkemizi kurduk. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra en büyük faaliyetleri yapan, en büyük siyaset ve devlet adamı da kurucu genel başkanımız rahmetli Turgut Özal’dır. Özal, Türkiye’nin her anlamda ufkunu değiştiren liderdi. Yaptığı değişimlerle adeta ülkemize çağ atlatmıştır.” diye konuştu. Çelebi, 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması çalışmaları kapsamında ülkeyi gezeceklerini ve vatandaşlardan “hayır” oyu kullanmalarını isteyeceklerini bildirdi.

 

“KENDİ CEBİMİZDEN HARCAYARAK CUMHURBAŞKANI’NA DESTEK OLDUK”

Halk oylamasında “evet” veya “hayır” oyu versin, herkesin kendilerinin kardeşi olduğuna dikkati çeken Çelebi, şöyle devam etti: “Bu nefret dili sokağa indiği zaman komşuları, kardeşleri ayrıştırıyor. 12 Eylül’den hiç mi ders almadınız. Herkes bizim kardeşimiz. Yakalandığımız nefret ve kin hastalığından el birliği ile kurtulmamız lazım. Biz, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, üç adayın içerisinde en makulü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı, onu destekledik. Biz il il gezerek kendi cebimizden harcayarak Cumhurbaşkanına destek olduk.

 

“REFERAMDUMDA ‘HAYIR’ OYU KULLANACAĞIZ”

Ama bu referandum da ‘hayır’ oyu kullanacağız. Artık milletin feragatine, ferasetine güvenmekten başka çaremiz yok. Biz vatandaşlarımıza güveniyoruz, inanıyoruz. CHP’ye de bu anayasa değişikliklerini Anayasa Mahkemesine götürmedikleri için teşekkür ediyorum. Milletin hakemliğinden hiç kimsenin korkmaması gerekiyor. Biz de bu hakemlikten korkmuyoruz. Milletimizin ciddi anlamda bu değişikliğe ‘hayır’ diyeceğine inanıyorum. Sandıklara da sahip çıkarak çok büyük farkla ‘hayır’ çıkacağına eminiz.” Çelebi, “Anavatan Partisi’nin 1987 yılında düştüğü hataya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da düşürdüler. 1987 yılındaki referandum u biz kaybettik. Ondan sonraki seçimde vatandaşımız bizi 21,75’e düşürdü. Bu anayasa değişikliği Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da bir kumpastır, tuzaktır, hem de Türk milletine bir tuzaktır. İnşallah halkın bu feraseti buna ‘dur’ diyecek.” ifadesini kullandı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x