Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

Burslar öğrencinin motivasyonunu artırıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Üniversite adaylarının tercih sırasında en çok dikkat ettiği konulardan biri olan burslar, hem öğrencinin tercihini etkiliyor, hem de eğitim esnasında motive ediyor. İstanbul Aydın Üniversitesi de, öğrencilerine sunduğu geniş burs yelpazesiyle öne çıkıyor.

 

ADAYIN KARARINI DEĞİŞTİRİYOR

LYS sonuçlarının açıklanmasıyla tercih maratonunda ter dökmeye başlayan üniversite adayları, geleceklerini belirleyecek olan üniversite seçimini yaparken birçok konuyu süzgeçten geçiriyor. Bunlardan biri de burs konusu. Özellikle vakıf üniversitelerini tercih etmeyi düşünen öğrenciler için hayati önem taşıyan burs olanakları, zaman zaman bir adayın kararını tamamen değiştirebiliyor.

 

100 ÖĞRENCİDEN 86’SINA BURS!

Türkiye’nin en büyük vakıf üniversitelerinden İstanbul Aydın Üniversitesi de (İAÜ), öğrencilerine sunduğu geniş burs olanaklarıyla üniversite adaylarının dikkatini çekiyor. Her 100 öğrencisinden 86’sına burs veren üniversitede öğrenciler, normal öğrenim süresi boyunca burslarını devam ettirebiliyor. Üniversitede ayrıca, belli şartları yerine getirerek, burssuz başlanan öğrenim hayatına bursla devam etmek mümkün.

 

NAKDİ EĞİTİM DESTEĞİ

Tıp fakültesi burslarına özel önem veren İstanbul Aydın Üniversitesi, tıp fakültesinin de tercih edildiği MF-3 puan türünden LYS’de ilk 10 bine giren tüm öğrencilere yüzde 100 burs olanağı sunuyor. İAÜ Tıp Fakültesinde öğrencilere ayrıca, LYS başarı sırasına göre, ayda 4 bin TL’ye varan nakdi eğitim desteği de sunuluyor. Liseden okul birincisi olarak gelen ve İAÜ bölümlerini ilk beş sırada tercih eden öğrencilere de burs veren üniversite, belli şartları sağlayan öğrencilerine, yurt dışında ücretsiz yüksek lisans ve doktora imkanı ile ayda 500 TL’ye kadar nakdi eğitim desteği de veriyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x