Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

‘Bütünşehir’ oluyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

‘Bütünşehir’ oluyoruz

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin 30 ilde uygulanacak ‘Bütünşehir uygulaması’ için bilgiler vermişti. ‘Bütünşehir Uygulaması’na dahil olacak şehirlerin listesi açıklandı.

 

30 İL BÜTÜNŞEHİR OLUYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin açıklamalarının ardından merak edilen ‘Bütünşehir Uygulaması’ pilot olarak uygulamaya konulan Adıyaman ve Ağrı’nın ardından 30 ilde daha uygulanmaya başlayacak. Bakan Özhaseki’nin açıklamaları sonrası ‘Bütünşehir’ Kırıkkale’de olacak mı olmayacak mı sorusu vatandaşın aklında kaldı. Bakan Özhaseki’nin konuşması sonrası açıklanan ‘Bütünşehir’ uygulanacak şehirlerin listesinden ilimize de müjdeli haber geldi. Açıklanan listede Kırıkkale’de yer alırken, liste yer alan şehirlerin tamamı şu şekilde; “Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce.”

 

BÜTÜNŞEHİR NEDİR?

Tasarıya göre, tüm belde belediyeleri kapanarak merkeze bağlanacak. Köyler mahalleye dönüştürülürken, İlçe belediyelerinin imar yetkileri ile itfaiye ve zabıta hizmetleri bütünşehire devrolacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise ilgili olduğu bakanlıklara, bütünşehir belediyesi ve bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek. Bütünşehir düzenlemesi ilk önce pilot şehir olarak seçilen Adıyaman ve Ağrı’da uygulamaya sokulacak. Düzenleme meclisten geçerse 2019′da yapılacak yerel seçimlerden sonra tüm illerde uygulanacak.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x