Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Büyük çalışmalar yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Büyük çalışmalar yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, “AK Parti iktidarları döneminde kadınlarımızı güçlendirmek için çok önemli hizmetlere imza attık. Öncelikle anayasal düzenlemeler yaptık. Mevzuat anlamında kadınlarımızı güçlendirecek çok büyük çalışmalar yaptık.” dedi.

 

POZİTİF AYRIMCILIĞI ANAYASA’YA KOYDUK

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden ve partili kadınlarla da bir araya gelen Kaya, burada yaptığı konuşmada, partinin bugünlere gelmesinde kadınların ve gençlerin çok büyük öneminin olduğunu söyledi. Bakan Kaya, yarın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “AK Parti iktidarları döneminde kadınlarımızı güçlendirmek için çok önemli hizmetlere imza attık. Öncelikle anayasal düzenlemeler yaptık. Mevzuat anlamında kadınlarımızı güçlendirecek çok büyük çalışmalar yaptık. Kadınlara karşı pozitif ayrımcılığı Anayasa’ya koyduk. Bunun eşitlik ilkesine aykırı olmadığını Anayasa’ya koyduk”

 

2019 SEÇİMLERİ ÇOK ÖNEMLİ

“Daha sonra medeni ve iş kanunlarında birçok düzenleme yaparak kadınlarımızın haklarını güvence altına aldık. Yine kadınlarımızın istihdamı noktasında onların hem çalışma hayatının hem sosyal hayatın içerisinde yer almaları için birçok haklar getirdik. Hamilelik, süt izinleri, esnek çalışma modelleri gibi. En son yenilik de kadınlarımıza çocukları okula başlayana kadar yarı zamanlı çalışma hakkı getirdik. Bu yaptığımız düzenleme çok çok önemli.” Partililerden 2019 seçimlerine giderken kızları, kadınları nasıl güçlendirdiklerini kapı kapı anlatmalarını isteyen Bakan Kaya, 2019 seçimlerinin çok önemli olduğunu ifade etti.

 

SİZLERE İNANIYORUZ

“Sinerji içerisinde kapı kapı dolaşarak bizim bu ülkeye yaptığımız hizmetleri anlatacaksınız. Cumhurbaşkanımız ‘Çok fazla tekrar edeceğiz. Durmak yok yola devam’ diyor. 2019 çok önemli bir seçim süreci. Çünkü cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getirdik. Artık güçlü bir sistem için yüzde 50’nin üzerinde oy alacağız inşallah. Bunu hep birlikte başaracağız. Buna inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi 2023’e sizlerle birlikte taşıyacağız. Kadınlarımızla, gençlerimizle ve engellilerimizle birlikte taşıyacağız inşallah. Sizleri seviyoruz ve sizlere güveniyoruz. Ve sizlere inanıyoruz. Seçilme yaşını 18’e indirdik. Niçin 18’e indirdik? Çünkü biz bu ülkenin gençlerine tam güveniyoruz.”

 

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Bakan Kaya, daha sonra beraberindekilerle Zafer Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulunarak, şehit derneklerini ziyaret etti. Daha sonra 22 Nisan 2017 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesi Bestler-Dereler bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Turgay Uğantaş’ın Etiler Mahallesi’ndeki ailesini de ziyaret eden Kaya, son olarak bir otelde düzenlenen Kırıkkale İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x