Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemManşet

Büyük engel

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÖZEL HABER; FATİH GENÇER

Anaokulları kayıtları için, “Giderler” karşılığında alınan 150-200 TL’lik bağış velilerin büyük tepkisine yol açtı. Veliler bu durumu okulöncesi eğitimin önünde büyük bir engel olarak tanımladılar.

Tepkilere yol açtı

Yeni eğitim ve öğretim dönemi başladı. İlköğretim ve ortaöğretim okullarına kayıt işlemlerinde velilerden para almak yasak. Ancak bu yasak okulöncesi kayıt işlemlerinde geçerli değil. Kırıkkale’de anaokuluna çocuğunu kaydettiren veliler 150-200 TL arasında bağış yaptılar. Bu durum tepkilere yol açtı.

Çocukların ihtiyaçları karşılanıyor

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, anaokulu kayıt işlemlerinde velilerden alınan paranın, yıl boyunca çocuklarının ihtiyaçlarının giderilmesi için kullanılacağını açıkladı. Çetin, “İlkokul, ortaokul ve lise kayıtlarında velilerden kayıt parası almanın yasak olduğunu artık tüm halkımız biliyor. Ancak Bakanlık anaokulu kayıtlarında böyle bir yasağı öngörmüyor. Her ilde bir alt sınır belirleyip velilerden, çocuklarının ihtiyaçları için kullanılacak gider alınıyor. Bunu bir öğretmenin kendi cebinden karşılaması gibi bir durum olamaz” dedi.

“Vakfa başvurabilirler”

Okulöncesinin tüm ülkede yaygınlaştırma politikası izleyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuya el atmaması ve velileri kayıt ücreti vermeye mahkum etmesi vatandaşların tepkisine yol açıyor. Milli Eğitim Müdürü Çetin, “Durumu iyi olmayan, bu parayı veremeyecek durumda olan velilerimiz vakfımıza başvurduğu takdirde, vakfımız bu veliye gereken yardımı yapmaktadır. Zaten vakfımız çeşitli konularda öğrencilerimize çeşitli yardımlar yapmaktadır” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu