Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Çağlayan komisyonda yer aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çağlayan komisyonda yer aldı

AK Parti’de uyum yasaları kapsamında gerekli değişikliklerin hazırlanması için oluşturulan 5 komisyonda görev yapacak isimler belli oldu. Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çağlayan komisyon arasında yer aldı.

 

ÇEŞİTLİ AÇIKLAMALAR YAPILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Merkezi’nde, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamında çıkarılacak uyum yasalarına ilişkin yürütülen çalışmaları paylaştı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla 5 komisyon oluşturulduğunu bildiren Yazıcı, söz konusu komisyonların alt komisyonlarında görev yapacak isimleri açıkladı.

 

İSİMLERİ TEK TEK BELİRLENDİ

Bu kapsamda Yürütmenin Yapılandırılması Komisyonu, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık teşkilatlarının yeni sisteme uygun hale getirilmesi ve bakanlıkların yapılandırılmasına ilişkin çalışmaları yürütecek. Komisyon üyeliklerine, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanları Yavuz Atar ve Mehmet Uçum, eski AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ile Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin getirildi.

 

KIRIKKALE’DE GÖREV YAPIYOR

Kamu Personel Rejimi Komisyonu, üst düzey kamu görevlileriyle ilgili prosedürler, atama, kurumlar arası geçişler, görev yetki ve sorumluluklarıyla ilgili çalışmalar yapacak. Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Denetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Aydınlı, Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Çağlayan ile AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Abdulkerim Buğra Şimşek komisyon üyeliğine getirildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x