Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GaleriManşet

Çakıcı annesini görecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Cezaevinde bulunan hükümlü Alaettin Çakıcı’nın talebi üzerine, rahatsız olan annesini ziyaret etmesi için izin verildi. Çakıcı, İstanbul’da yaşayan annesi Şakire Çakıcı’yı yol hariç 6 saat süreyle ziyaret edecek.
6 SAAT ZİYARET
Alaettin Çakıcı, rahatsız olan annesini ve babasının Zincirlikuyu mezarlığında bulunan mezarını ziyaret edebilmek için izin verilmesi talebinde bulundu. Talebi inceleyen Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Çakıcı’nın, gerekli güvenlik önlemleri altında İstanbul’da bulunan annesi Şakire Çakıcı’yı yol hariç 6 saat ziyaret etmesinin uygun görüldüğünü bildirdi.
YÖNETMELİK NE DİYOR?
Başsavcılığın kararında, Hükümlü ve Tutuklulara Yakınlarının Ölüm veya Hastalığı Nedeniyle Verilecek Mazeret İzinlerine Dair Yönetmelik hükümleri gereğince, “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum olanlar hariç, ana, baba, eş, kardeş, çocuk ile eşin anne veya babasının yaşamsal tehlike oluşturacak önemli ve ağır bir hastalığı bulunduğunun sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi durumunda yol süresi hariç bir güne kadar hasta ziyareti için izin verilebileceğini” öngördüğü hatırlatıldı.
İYİ HALLİ HÜKÜMLÜ
Şakire Çakıcı’ya ait sağlık kurulu raporunun da bulunduğu belirtilen kararda, Çakıcı’nın infaz dosyasında yapılan incelemede de cezasının 5’te 1’ini infaz ettiği, kaldırılmamış herhangi bir disiplin cezasının bulunmadığı ve iyi halli hükümlü olduğu kaydedildi. Mezarlık ziyaretiyle ilgili mevzuatta herhangi bir düzenleme bulunmadığından bu konuda karar verilmesine yer olmadığı ifade edilen kararda, yönetmelik hükümleri ve Şakire Çakıcı’ya ait sağlık kurulu raporu ve hükümlünün durumu birlikte değerlendirildiğinde, hükümlüye mazeret izni kullanılmasının uygun olacağı belirtildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu