Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Çakıcı’dan önemli açıklamalar!..

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale T tipi Cezaevi’nde yatmakta olan Alaattin Çakıcı, cezaevi genel müdürlüklerinde yaşanan olaylar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İşe o açıklama;

 

KIRIKKALE T TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU KANALIYLA CEZAEVİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (UYAP ÜZERİNDEN)

 

Sayın genel müdürüm ve genel müdür yardımcım, Mehmet Fatih Berivan’lı size genel müdürüm ve genel müdür yardımcım demem devlete saygımdandır.
Ömrümde hiç kimseye yalakalık yapmadım,
size de yapmam.

Daha evvel Edirne cezaevinde bütün sağlık dosyalarım bir ay kaybolmuştu. Elimdeki dosyalarım birer kopyasını internete koyunca dosyalarımın tümünü cezaevi doktorına teslim edildi.

Cezaevi doktoru 1 ay boyunca dosyalarımın kaybolduğunu, içinden bazı önemli evrakların alındığı konusunda Edirne 2. Sulh ceza mahkemesinde ifade verdim. Bolu aile doktorunun 15 hastalığımı ve bunların icinden 7-8 tanesinin ölümcül hastalık olduğunu cezaevi kurumuna bildirdim rapor da avukatıma bilgi verilip avukat aracılığıyla ailesinin bilgilendirilmesi hususunda rapor tanzim etmiştir. Cezaevi idaresinde Bolu cumhuriyet başsavcılığına aynı konu ile ilgili ıslak inazeti resmi yazıyla ekine ekliyorum.

Sayın müdürlerim, resmi evrakı idare kaybederek başı gecen doktor raporu ile ilgili cumhuriyet baş savcılığına nasıl yazı yazabilirler? Cezaevi aile doktorunun 17.02.2017′ de yazmış oldugu bu yazıdan sonra cumhuriyet Başsavcılığını bilgilendirerek Bolu abant tıp fakültesinin kontrolden sonra Bolu köroğlu hastanesinde bizzat fakülde doktarlar tarafından ölümcül bir amaliyet geçirdim. Daha sonra taburcu edildim.

Bolu f tipinin sizinde bildigi gibi 50 metre uzagındaki cimento fabrikası kimyasal toz salgılayarak 15 hastalıgımdan biri olan KOAH hastalıgımı tetikleyerek tekrar köroglu devlet hastanesine yatırıldım 1. Yatırılışımda ve diger hastalıklarımda beni amaliyet eden doktarlar göbek fıtıgı kaynaklı bagırsak dügümlenmesine baglı olarak 15×15 greft koyu dikmişlerdir. Hastalıgım iyleşmiş durumunda kalan kanseri tehşizi konuldugundan kolonoskobi yapılması icin KOAH hastalıgımın normale girmesi ve ardından kötü huylu oldugu taktirde kolon kanserinden amaliyet olacagım raporlarımda sabittir.

metezarı olarak bolu f tipi cezaevine getirilmeden keskin t tipi cezaevine hasta halimle getirildim. Sağlık durumum göz önünde bulundurulmamıştır. Rızam ve istegim olmamıştır. Getiren askerlerden asla şikayetçi degilim. Şikayetçi oldugum kimseler hastalıgımla ilgili olan koroglu devlet hastanesinin bütün yetkileridir.
Rapor ve imzamı olmadan hangi gerekcelerle beni metezori oradan tahliye ettiler? Sayın gelen müdür yardımcısına mehmet fatih berivanlı beni hacılar f tipinden tekirdaga, tekirdagdan edirneye siz sürdünüz 85 tane mahkumu sevk ettikten sonra beni 250 tane PKKlı ve 50 komülistin icine gonderdiniz. Orada yaşanan olayları biliyorsunuz ama benim icin önemli değil.

14 temmuz günü beni bolu cezaevine siz sürdünüz. 15 temmuz sabahı bolu cezaevine girdim 15btemmuz öyleden sonra 85 tane mahkumu türkiyenin degişik yerlerine sevk ettiniz. İhtilal provası kontrol altına alıntıktan sonra bütün adli mahkumları sevk ettiniz 250 tane devlet düşmanının içinde adam gibi yattım biliyormusunuz? Köroglu devlet hastanesinden metezori çıkarılmamın yine sizin emrinizle olduğunu da biliyorum.

Keskin t tipi cezaevine her türlü kontrölümün cezaevi tarafından yapılmasından sonra koguşuma konuldum. Yatmaya hazırlanır ken cezaevi 1. Cezaevi müdürünün şöförü ve 2 ispiyoncusu odama geldi. Kamera kayıtlarında bellidir.bir mütdet sonra ibrahim ve mustafa isimli memurlar çıktı. 1. Müdür şöförü bana abi bizim icin cok önemli fetocu müsün diye sorunca çıldırdım. 08.08.2017 tarihli 12 sayfalık yazımda o gün ki ve o günden sonra gelişen bütün olayları kamuoyuyla paylaşarak cumurbaşkanı ve adalet bakanlığının bilgilendirilmesini istedim. Geldiğim zaman baş memurlukta 1. müdür şükrü 2. müdür halit ve 2. Müdürler baş müdürlükte oturuyorlardı kamera kayıtlarında sabittir. ilk olay patlayınca 1. Müdür, ve diğer müdürler kontrol odasında olayı seyrettiler, müdale etmediler. Olay gecesi tutanak tutuluyor. 1. Müdür şükrü olayı kapatmak icin 2. Müdür halit kapatmak için olayı kapatmak için tutanağı tutan şahısa baskı uygulamıştır. Tutanağı tutan memur görevini yapmıştır. Tutanağı işleme koymayan müdürler yasal suç işlemişlerdir. Şu ana kadar hala ifadem alınmamıştır. 18.08.2017 ye kadar tamamen ört bas etilmiş benim ne sözlü nede yazılı ifademe baş vurulmamıştır.

Sayın genel müdürüm ve sayın müdür yardımcım 777000 km’lik vatan sathının her yerine ya yüksek düzeyli güvenlik görevleriye yada şahsımıza verilmiş özel güvenlik görevleriyle gidiyormusunuz. Bu aziz vatanın her zerresine bu kadar hastalıgım olmasına ragmen hastalıklarımı bahane etmeden müfettiş tarafından ifademin alınım türküyemin kuzeyi,güneyi, dogusu,batısı bu alan icerisindeki hangi yere gönderirseniz benim için şereftir.

Sayın genel müdürüm ve sayın gelen müdür yardımcım, sizin kutsal olduğunu bildiğim için Türkiyenin her yerinden olmayan kirli bilgi akışı olabilir. Size bildirilen bilgilerin bazı mutlaka doğru olduğu gibi bazılarınında kirli bilgi olabileceğini lütfen araştırınınız. Bu 5 satırlık yazımda sakın size yalakalık yaptığımı lütfen düşünmeyiniz, dünyada ve ahirette yanlızca Allah’a karşı sorumluluk hissediyorum. Her ikinizede saygılarımı arz ederim.

Alaattin Çakıcı

18.08.2017

 

-EKLER

Ek 1 Bolu cumhuriyet başsavcılığına kurum müdürü Salim Özcan tarafından gönderilen 17.02.2007 tarihli yazı dosyamdan kaybolan kurum aile hekiminin sağlık dosyasına tetkikten sonra düzenlenmiş olduğu raporun ekde sunulmuş olduğu ifade ediliyor. Aynı yazının alt paragrafında adelet bakanlığına bilgi verilmesi istenmektedir. Sağlık durumuna ilişkin doktor tarafından düzenlenen rapor doğrultusunda ortaya çıkacak üzücü bir durumun yaşanmaması için aile hekimininin bilgisi doğrultusunda avukatıma bilgi verilmiştir. Hiç bir aile hekimi doktoru mahkumun avukatına bilgi veremez raporu hazırlar kuruma verir. Kurum müdürü mahkumun avukatına bilgi verir. Burada 1300 fetocü yatıyor. 400 daki mahkum yatıyor, sayın genel müdürüm, kurum doktoru 1700 mahkumun avukatına bilgi verebilirler mi? Kurum doktorunun işi hastaya sadece hastaysa 10 günlük istirahat raporu verebilir. Hastalığı devam ederse kontrollü olarak cezaevi müdürüne bilgi verilmek kaydıyla raporu uzatabilir. Fakat ölümcül hasta olursa raporu tanzim edip avukatı aracığıyla ailesine bilgi verilmesini kurum müdürünü bilgilendirebilir. Hiç bir doktor şifahen ölümcül bir konuda bilgi veremez saygılarımla arz ederim.

Alaattin Çakıcı

18.08.2017

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x