Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

“Camiler milletin oluşmasının temelidir”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İl Müftüsü Bekir Gerek ve din görevlilerini temsilen bir heyet Vali Ali Kolat’ı makamında ziyaret etti.

 

“Hep hazır vaziyetteler”

Ziyarette İl Müftüsü Bekir Gerek, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanacağını ve bu yılki ana temanın “Cami ve Gençlik” olduğunu söyledi. Vali Ali Kolat ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek yaptığı konuşmada; “Gerçekten de camiler milletimizin çok değer verdiği önemli mekânlardır. Yani milletimizin oluşmasında camilerimizin çok büyük rolü vardır. Bu anlamda bir topluluk, bir mahalle, bir köy oluşacaksa önce camisini bina etmek suretiyle orada bir bakıma kimliğini, bağımsızlığını ve varlığını ilan etmektedir. Bu anlamda da camilerimiz geçmişten beri milletimizin gönlünde olsun, müslümanların gönlünde olsun büyük bir yer tutmaktadır. Özellikle biz millet olarak Selçuklulardan tutunda Osmanlılarda, takip eden yıllarda ve günümüzde çok güzel mimari eserler var. Hem mimarisiyle, hem içerisindeki eğitim kalitesiyle de insanımızı eğitmeye her zaman hazır bir vaziyette bulundurulmuştur.

 

Nur Camii büyük oranda tamamlandı

Kırıkkalemizde de camilerimiz oldukça iyi ve bakımlı. Bu konuda hem din görevlilerimizin hem de halkımızın ciddi manada desteği olmaktadır. Camilerimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu anlamda da camilerimiz için verilen emek için hem vatandaşlarımıza, hem de din görevlilerimize müteşekkirim. Nur Camimiz büyük oranda tamamlandı. Burada tabi hükümetimizin, Başbakan Yardımcımızın, Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Diyanet Vakfının ayrıca Türkiye’deki birçok vatandaşımızın da katkıları olmuştur. İnşallah bu güzel eseri geleceğe ulaştıracak daha nice güzel eserler takip eder ümidindeyim.

 

“Elimizden gelen desteği veririz”

Tabi camilerin tezyinatı cemaattir, gençlerdir.  Ne kadar cemaat bol olursa o kadar camilerimiz fonksiyonlarını yerine getirmiş olur. İnşallah bundan sonra da hepimiz millet olarak, Müslüman olarak camilerimize elimizden gelen desteği veririz. Ben bu anlamda Camiler ve Din Görevlileri Haftanızı kutluyorum. Hepinize hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Bekir Gerek, Vali Ali Kolat’a bu yılki Camiler ve Din Görevlileri Haftasının teması olan “Cami ve Gençlik” konulu bir tablo ve Kur’an-ı Kerim Meali hediye etti.

 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu