Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Can bayramda ilçeleri gezdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, bayramda bir dizi ziyaretlerde bulundu. Ayrıca Can, buralarda Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’a oy istedi.

 

Cenaze ve nişana katıldı

İlk ziyaret Can, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Babayiğit ve yönetim kurulu üyeleriyle Balışeyh ilçesine gerçekleştirdi. Daha sonra Can ve AK Partili üyelerle Delice, Çerikli ve Sulakyurt’a yaptı. Günü birlik yapılan ziyaret vatandaşlar ve belediye başkanlarının memnuniyetliyle karşılandı. Can, buralarda cenaze ve nişan merasimine katıldı.

BAYRAMIN ÖNEMİ

Bayramların, millî ve dinî duyguların, inanışların pekişmesi, taze ve canlı tutulması fonksiyonu yanında, toplumun birlik ve beraberliğini sağlamada ve bunun bireylerin bilincinde yer etmesinde de büyük önemi taşıdığını ifade eden Can, Milli bayramlar Ulus olma, beraber aynı kaderi aynı tasayı aynı kıvancı yaşama gücünü kuvvetlendirir. Dini bayramlarımız da aynı dini inanan insanların yani Türk milletinde Müslümanların birlik beraberlik günleri, kardeşliğin, çıkarsız saygı ve sevginin yaşandığı günlerdir. Gerçekten dinî bayramlar, insanlar arasında kaynaşmanın, dostlukları ve ahbaplıkları ilerletmenin bir yolu olarak belli bir öneme sahip oldukları gibi, dinî his ve şuurun sosyal hayatta tazelenmesinin de bir vesilesidir.”dedi.

TERÖR DEVLETTİ

Türkiye’de bayram yaşanırken Filistin’de Müslüman kardeşlerimizin büyük bir acı çektiğini belirten Can, “Filistin ve Gazze olayı bu Ramazan’da hepimizin en önemli acımız ve üzüntümüz oldu. Orada İsrail’in uyguladığı devlet terörünü Bir daha buradan ben de lanetliyorum. Doğrusu uluslar arası İsrail’e destek veren kesimleri de kınıyorum. Biz Türkiye olarak çok açık, net bir pozisyon aldık. Her yerdeki haksızlıkta, zulümde biz daima mazlumdan yana tavır koyduk. Burada siyaseten bunu farklı değerlendirenlerde olabiliyor. Ama Başbakanımız da bunu son zamanlarda ifade etti. Yani denge politikası izleyeceğiz diye mazlumu ihmal edemeyiz. Haksızlığı görmezden gelemeyiz. Onun içinde biz doğrusu dünyada bu konuda en açık en net, mesajları veren ülkeyiz.”diye konuştu.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu