Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetYaşam

Çanakkale ruhu Kırıkkale’de

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çanakkale ruhunu pekiştirmek amaçlı Anadolu’yu dolaşacak olan Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi Kırıkkale’ye geldi.

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ
Müzenin açılışına, Vali Ali Kolat’ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Basın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü yetkilileri, il müdürleri ve vatandaşlar bulundu.

YILBAŞINA KADAR YOLLARDA
Verilen bilgilerde;  Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın Yayın Dairesi Başkanlığının 05.12.2014 tarih ve 7452 sayılı yazısında; Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümünü kutlama etkinlikleri çerçevesinde  “Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi’’ tertip edildiği, özel bir koleksiyoner tarafından hazırlanan ve “Şehitler Diyarından Anadolu’ya’’ sloganıyla yola çıkan Gezici Müzenin; Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün desteğiyle 2015 yılına kadar Anadolu’yu dolaşarak  “Çanakkale Ruhu’nu” pekiştirmeyi amaçladığı belirtildi.

“GÜZEL BİR ÇALIŞMA”
Vali Ali Kolat açılışta yaptığı kısa konuşmada; “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl Dönümü vesilesiyle Çanakkale’nin tanıtımı ile ilgili güzel güzel bir gezici müze aracı oluşturulmuş. Son derece memnuniyet verici bir çalışma oldu. Çanakkale’yi gören herkes, burayı herkesin görmesi gerekli diyor. Tabi herkesin gidip görme şansı olmuyor. Buradaki bu hizmet, oradaki duyguyu, oradaki o manevi atmosferi buraya taşıma ve özellikle gençlerimizin dikkatini çekme anlamında güzel bir çalışma. Amacına uygun mesaj vermesi dileklerimle hayırlı uğurlu olsun diyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

MÜZE DEFTERİNİ İMZALADI
Daha sonra, Vali Kolat ve beraberindekiler, Gezici Müzedeki tarihi eserleri inceledi ve yetkililerden bilgiler aldı. Gezici Müzenin incelenmesinden sonra, Vali Ali Kolat, Gezici Müze defterini imzaladı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu