Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Canlı müzik uyarısı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Atar, içinde canlı müzik çalınan eğlence yeri işletmecilerinin, “Canlı Müzik Ruhsatı” almaları konusunda duyarlı olmalarını istedi.

 

ŞİKÂYETLER GELİYOR

Atar, yaptığı yazılı açıklamada, herkesin sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu dile getirdi. Atar, kent genelinde düğün salonu, kafeterya ve eğlence merkezlerinde “Canlı Müzik” adı altında faaliyet yapıldığı ve bu faaliyetlerden kaynaklanan gürültülerle ilgili çeşitli şikâyetler geldiğine işaret etti.

 

İZİN ALMALARI ŞART

“İlgili kanunlarımızda kişilerin huzur ve sükununu, beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde standartlar üzerinde gürültü ve titreşim oluşturulması yasaklanmıştır. Bu nedenle İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin yönetmelik hükümlerine göre canlı müzik faaliyeti gösteren işletmelerin belediyelerden ya da İl Özel İdaresinden canlı müzik izni almaları şarttır.

 

25 BİN 486 LİRA

Canlı müzik alınmadan hiçbir suretle müzik faaliyeti gerçekleştirilemez. Canlı müzik izni alınmadan müzik faaliyetinde bulunan işetmelere 25 bin 486 lira tutarında cezai işlem uygulanacaktır.” Atar açıklmasında, işletmelerin bir mağduriyet yaşamamaları için bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri konusunda uyarıda bulundu.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x