Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Çay bardağından başlayan hikaye

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Haber-Foto: Burak Can

 

TELESES YÖNETİM KURULU BAŞKANI UZELLİ, ‘KENDİNE İNAN GERİSİ HİKAYE’ ADI ALTINDA KONFERANS VERDİ

 

Kırıkkale Üniversitesi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK’a sunulan Girişimcinin Kalesi projesi kapsamında TELESES Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli, hazırlanan seminere katılarak öğrencilere ‘Kendine inan gerisi hikaye’ adı altında konferans verdi.

 

 

TÜBİTAK’a sunulan Girişimcinin Kalesi projesi kapsamında hazırlanan seminere TELESES Yönetim Kurulu Başkanı Recep Uzelli’nin yanı sıra Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü ve Cihad Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cihat Mencet, üniversitede öğretim görevlileri ve çok ayıda öğrenci katıldı. TELESES’i kurmadan önce yaşadığı sıkıntıları ve yaşadığı zorlukları anlatan Uzelli, şu anda bulunduğu durumu özetledi.

 

MUTLULUK YAŞIYORUM

Uzelli, “Bugün bin yüz insanın çalıştığı, 1,5 milyar dolar ciro yapan bir yapının başındayım. Enerjiden inşaata, teknolojiden organik tarıma kadar farklı yatırımlardan söz ediyorum. Çağrı merkezinden, zeytin üretimine kadar, Dek telefon üretiminden, enerji üretimi santraline kadar yatırımlardan söz ediyorum. Kurucusu olduğum 8 aktif şirketten ve bu şirketlerin gerçekleştirdiği yüzlerce projeden bahsediyorum. Kırıkkale’de bir ilköğretim okulu, bir anaokulu, Ankara’da iki ilköğretim okulu yapıp devletine teslim etmiş eğitim neferi olmanın gururundan bahsediyorum. Allah’a şükürler olsun ki, üniversiteyi bitirmemiş biri olarak daha önce birçok üniversitede olduğu gibi bu üniversitede de bu kürsüyü sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum”

 

YÜZÜNÜZ SABUNLUYKEN GÖZÜNÜZÜ AÇMAYA BENZER

“Değerli arkadaşlar, bu gün bulunduğunuz yer geçmişinizin özetidir. Sizi bugünlere getiren bir hikâyeniz olmalı. Herkesin bir hikâyesi var. Üzerine basıp geçtiğimiz taşların bile. Bugün size kendi hikâyemden bahsedeceğim. Benim hikâyem 1965 yılında Kırıkkale’de başlıyor. İşçi bir babanın ve ev hanımı bir annenin en küçük çocukları olarak Kırıkkale’de dünyaya geldim. Henüz 13 yaşındayken babamı kaybettim. Ablalarım evli oldukları için annem ile baş başa kaldım. İşte benim hikâyem o zaman başladı. Babamın ölmesi, yüzünüz sabunlu iken, gözünüzü açmaya benzer. Kaç yaşında olursanız olun, babanız sağ ise çocuksunuzdur ancak babanızı kaybettiğinizde komutansız bir savaşın ortasında kalmış gibi olursunuz”

 

ALICININ AYAĞINA HİZMET

Öğrencilere yaşadıklarının şans olduğunun düşünebileceklerini ancak şansın kendilerini yatakta yatarken bulmayacağının altını çizen Uzelli, İş hayatına işportada bardak satma ile başladığını, 14 yaşında bir çocukken hizmeti alıcının ayağına götürdüğünü söyledi. Hayat hikayesinin en önemli yerinin bir arkadaşının işportada kendisinden fazla bardak sattığını ve kırılmaz bardak diyerek farklılık oluşturduğu anın ve askerliğini yaptıktan sonrası olduğunu belirten Uzelli, askerde eğitimin insanları ne kadar değiştirdiğini ve askerliğin insanlara neler kattığından da bahsetti. Uzelli öğrencilere baş yapraklı kitap dağıtılacağını ve bu kitaplara öğrencilerin kendi anılarını yazmalarını istedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x