Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Çelebi’de fetih şöleni düzenlendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çelebi ilçesinde İstanbul’un Fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Çelebi İlk ve Ortaokulunun spor salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programa katılım yüksek oldu.

 

ŞÖLEN DÜZENLENDİ

İstanbul’un Fethinin 563. yıl dönümü dolayısıyla Çelebi ilçesinde kutlama programı düzenlendi. Etkinlikte konuşma yapan Çelebi Kaymakamı Ayhan Abatay, Fatih Sultan Mehmet Han’ın zekâsının ve azminin her zaman Türk Milletine örnek olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi. 1453 yılında gerçekleşen İstanbul’un fethi, askeri bir başarının çok ötesinde siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla şanlı Türk tarihinin en büyük zaferlerinden, en önemli dönüm noktalarından biri olduğuna vurgu yapan Kaymakam Abatay, bu kutlu fetihin, dünya tarihinin de en anlamlı hadiseleri arasında olduğunu kaydetti.

 

ANLAMLI HADİSELER

Fatih Sultan Mehmet Han’ın 1453 yılında İstanbul’u fethederek imkânsızı başardığını ifade eden Çelebi Belediye Başkanı Süleyman Uluyol, “Fatih Sultan Mehmet Han’ın zekâsı ve azminin her zaman örnek olmuş ve olmaya da devam edecek. 1453 yılında gerçekleşen İstanbul’un fethi, askeri bir başarının çok ötesinde siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel sonuçlarıyla şanlı tarihimizin en büyük zaferlerinden, en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu kutlu fetih, dünya tarihinin de en anlamlı hadiseleri arasındadır” dedi.  Hafta genelinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından program son buldu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x