Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleKültür SanatManşet

Çerkez Hasan’a ağıt Kırıkkale'de yakıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tiyatro ve özgün müzik sanatçısı Yusuf Eker, TRT televizyonunda yayınlanan “Filinta” dizisine seslendirme yaptı. Eker, Çerkez Hasan’ın yad edilmesinin kendilerine huzur verdiğini dile getirdi.
 
TEKERRÜR OLARAK ÇIKIYOR
Kırıkkale’deki özel bir stüdyoda çekimlerini tamamlayan Eker, yaptığı açıklamada seslendirdiği ağıt temasının dizinin 47. bölümündeki Çerkez Hasan’ın idam edildiği esnada tema müziği olarak yayınlanacağını söyledi.  Dizi hakkın bilgiler veren Eker, “Filinta dizisi ülkemizde son dönemde yaşanan zihniyetin aslında tarihteki bir tekerrür sahnesi olarak karşımıza çıkıyor.” dedi.
 
TÜRKİYE’DE YAPILAN TEK BESTE
Filinta dizisinin 47. bölümünde Çerkezlerin kahramanı olan Çerkez Hasan, idam sahnesinde ve artık son dakikaları. Özellikle Çerkez Hasan’ın idam edildiği sahnede bir ağıt yakma durumu var. Bu sahnede bir ağıdımız, tema müziği olarak yayınlanacaktır” dedi. Dizi sayesinde Çerkez Hasan’ın yad edilmesinin kendilerine huzur verdiğini dile getiren Eker, “Çerkez Hasan gibi bir kahramana Çerkez Hasan gibi tarihte namzet olmuş, örnek olmuş, karamana şu an için çok şükür Türkiye’de yapılmış olan tek beste bizim.”
 
TARİHİ AYDINLATAN ESER
“Ecdadıma, milletime bizim insanımıza hizmet etmiş bir millet, hele hele bu milletin lideri bence esersiz kalmamalıydı. Onu yad etmeden olmazdı. Şu an Çerkez Hasan adına yapılmış ilk eserden bahsediyoruz. Diziye kattığımız, bu bestenin Çerkez Hasan’a yapılmış ilk beste olması. Onun için yapacağımız bu tür eserler tarih dizelerinde, bu şekildeki tarihi aydınlatan eserlerde önceliğimiz olur”
 
ÇOK BÜYÜK BİR ŞANSTIR
“Biz üreteceğiz ve ürettiğimiz eserler ise tarihle birlikte buluştuğunda çok güzel bir yere oturacak diye düşünüyorum. Bestemiz TRT 1 ekranlarında inşallah dizinin 47. bölümünde yayına girmiş olacak.”  Eker, bundan sonraki dönemlerde de dizi ve tema müziği yapmaya devam edeceğini ve böyle bir eserin TRT 1 televizyonunda yayınlanmasının hem izleyiciler hem de kendileri açısından çok büyük bir şans olduğunu sözlerine ekledi.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu