Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Çevreni tanı, doğal hayatı koru

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çevreni tanı, doğal hayatı koru

İçişleri Bakanlığı tarafından da desteklenen Kırıkkaleli çocukların doğal hayatla barışık yaşamasına yönelik hazırlanan ‘Çevreni Tanı, Doğal Hayatı Koru Projesi’nin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

PROJE MİNİKLERE ANLATILDI

Kentlere sıkışan çocukların kırsal alanı ve doğal ekosistemleri tanımalarına yönelik geliştirilen ‘Çevreni Tanı, Doğal Hayatı Koru’ isimli proje minik öğrencilere anlatıldı. Kırıkkale Anadolu Hilali İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından hazırlanan proje hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilisi Galip Öztürk’ün anlatımını yaptığı bilgilendirme toplantısı Hasan Ali Yücel İlkokulu gösteri salonunda düzenlendi.

 

KORUMA BİLİNCİ

Toplantı hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Ömer Tanju Cihan, “Projede 6-14 yaş arası dezavantajlı çocuklara verilecek çevre bilinci eğitimleri ile doğal hayatı koruma bilinci hedeflendi. Bu kapsamda öğrencilerimize doğal alanlara çıkmadan verilen seminerler ile bilgi aktarımı sağlandı ve doğal alanlara hazırlık aşaması gerçekleştirildi. Havaların ısınması ve doğanın uyanışı ile birlikte belirlenen alanlarda uygulama eğitimine geçilecek teorik bilgiler pratiğe dönecektir. Proje kapsamında çevre eğitimlerinin yanında çocuklarımıza unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları eğitimi verilecek, bunun yanı sıra drama çalışmaları da yapılacaktır” dedi.

HABER MERKEZİ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x