Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Ceylan Anıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

v26 Haziran 2016 tarihinde Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bölücü terör örgütünü ve faaliyetlerini sonlandırmak amacı ile düzenlenen askeri operasyonda şahadet şerbetinden içen Jandarma Astsubay Üst Çavuş Şükrü Ceylan, şehit oluşunun ilk yılında kabri başında ve duygulu bir şekilde anıldı.

 

BABA OCAĞINDA DEVAM

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şubesi ve şehit Ceylan’ın ailesi tarafından organize edilen program kabir ziyaret ile başladı. Şehitlik Camii Din görevlisi Yalçın Demirel tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualardan sonra Ceylan ailesine başsağlığı ve sabır dilekleri iletildi. Diğer Şehit kabirlerinin de ziyaret edildiği program Şehidimizin Etiler Mahallesindeki baba ocağında ailesi tarafından ikram edilen etkinlik ile devam etti.

 

KATILIMCILAR

BİLGİLENDİRİLDİ

Düzenlen programa, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Garnizon ve Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Garnizon ve Mühimmat Komutan Vekili Albay Halit Uslu, İl Jandarma Alay Komutanı İsa Çakmak, şehit, gazi aileleri, şehit ailesi Ceylan’ın yakınları katıldı. Dernek Başkanı Rıfat Öcal tarafından yapılan konuşmada Şehit Şükrü Ceylan hakkında misafirler bilgilendirildi. Etiler Dörtyol Camii din görevlisi İbrahim Demirel ve Sanayi Mahallesi Yeşil Tepe Camii din görevlisi Musa Pehlivanlı tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualardan sonra şehit ailesi tarafından programa katılan misafirlerin taziye dileklerini kabul edildi.

 

TERÖRİSTLERE OPERASYON

Ceylan hakkında bilgiler veren yetkililer “2002 -2003 Yıllarında Ankara Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığında Uzman Jandarma Çavuş olarak eğitimini tamamlayıp,2003-2007 Sakarya İl Jandarma Alay Komutanlığı Emrinde görev yapmıştır. Ankara Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığı Jandarma Astsubay temel eğitim kursunu 2007-2008 yıllarında başarı ile tamamlayıp 2008 yılında Jandarma Astsubay Çavuş Rütbesine, 2008-2010 yılları arasında Hakkâri -Çukurca Jandarma Sınır Tabur Komutanlığında görev yapmıştır. 2010 Yılı genel atamaları ile İzmir –Foça Jandarma Okul ve Eğitim Merkez Komutanlığı emrine atanmıştır.03 Ekim, 25 Kasım 2011 yıllarında Tük Silahlı Kuvvetleri Spor Okulu Eğitim Merkezi Komutanlığında katıldığı kurslardan başarılı olup; Türk Silahlı Kuvvetleri Spor brövesi almıştır. 4 Mart – 10 Mayıs 2013 tarihleri arasında Jandarma Komando Okul Komutanlığında Komando İhtisas kursunu tamamlamıştır.27 Nisan,22 Mayıs 2015 tarihleri arasında Jandarma Komando Okul Komutanlığında Keskin Nişancı kursunu tamamlamıştır.2015 yılı Genel atamaları ile Ağrı –Patnos 1.Jandarma Komando Tabur Komutanlığı emrine atanmıştır. Geçici görevle Diyarbakır Lice İlçesinde icra edilmekte olan operasyon esnasında 26 Haziran 2016 günü saat 07.40 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan silahlı çatışma sonucu şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Evli ve bir çocuk babası olan Şehidimiz düzenlenen törenle Kırıkkale Şehitliğine defnedilmiştir” dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x