Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

CHP’yi kapatmaya gücünüz yetmez

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Av. Murat Çakırca dün milletvekilliği aday adaylığı resmi başvurusunu yaptı. Çakırca uzun konuşmasında önce ülkenin genel halini değerlendirdi, ardından CHP iktidarında yapılacakları sıraladı.
GEZMİŞ VE KEMAL’İ ANDI
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Binası’nda müracaatı kabul eden İl Başkanı Ahmet Önal, kısa bir konuşma yaparak sözü Av. Murat Çakırca’ya bıraktı. Çakırca, Deniz Gezmiş’in doğum gününü kutlarken,  dün hayatını kaybeden Edebiyatçı Yazar Yaşar Kemal’i andı. Çakırca, “Anadolunun yetiştirdiği bu her iki kahramanı da saygı ile anıyoruz” dedi.
“KURUMLARI ETKİSİZ HALE GETİRDİLER”
İşte Çakırca’nın konuşmasından satır başları; “Açıklamamın hemen başında belirtmek isterim ki Bu seçim ya AKP nin, yada laik demokratik sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve üniter yapısının son seçimi olacaktır. 2002 den bu yana iktidarda olan AKP hükümeti iş başına geldiğinden bu yana ülke kaynaklarını har vurup harman savurmuş, ülkenin bütün dengelerini bozmuştur. Böylece de tüm kurum ve kuruluşları ile Cumhuriyet sistemini işleyemez hale getirerek rejimi yıkmaya çalışmaktadır. Bu hükümetin amacı devlete darbe yaparak ülkemizi başkanlık sistemi adı altında diktaya götürmektir. Bu amaçla yaratılan yandaş medya, yandaş yargı, etkisiz ve bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak emre endeksli Meclis Yapısı ve Cumhuriyetin diğer kurumları artık görevlerini yapamaz ve etkisiz hale getirilmiştir”
“BUNA GÜCÜNÜZ YETMEZ”
“Akp nin amacının önündeki tek engel Cumhuriyet Halk Hartisidir. Laikliklik ve Cumhuriyet düşmanları en son olarak da tıwıtter fenomeni ve hemen her dediği çıkan fuatavni’nin söylediğine göre CHP yi kapatmaya çalışmaktadır. Hemen söyleyelim Halkımızın özgürlük ve bağımsızlık duygusunu ve inancını bunların ağababaları, kurtuluş savaşımız öncesi aynı biçimde yıkmayı ve yok etmeyi denediler ancak Büyük Önder Mustafa kemal Atatürk ve Partimizinde kaynağını aldığı Ulusal kurtuluş hareketimiz ve Kurtuluş savaşımız sonucu kuyruklarını kıstırıp ülkemizden def olup gittiler. CHP 92 yıldır var ve sonsuz kadar da yaşayacak. Buna gücünüz yetmez”
“ÇÜRÜMEYE TERK ETTİLER”
13 yıllık AKP iktidarında halkımıza yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele adı altında yapılan uygulamalarla bu konular bırakın mücadele edilen konular olmayı iktidarın olmazsa olmazları haline getirildi. Bu gün ülkemizin % 76 sından fazlası ülkemizde yolsuzluğun olduğunu kabul etmekte. Ülkemizde 20 milyonun üzerinde yoksulun bulunduğu istatistik kurumunca kabul edilmekte, Yasakların artık ülkemizi yaşanamaz hale getirdiği yaşanarak görülmektedir. Bu Hükümet döneminde ülkemziin 80 yıllık kazanmıları, ürettiği, kurduğu sanayi tesisleri yok edilmiş, satılmış, satılamayanlar da MKE de olduğu gibi içi boşaltılarak, iş verilmeyerek, yapabileceği işler de Milli Piyade Tüfeği gibi taşeronlara devredilerek çalışamayacak hale getirilmiş ve çürümeye terk edilmiştir.
“BORÇ 900 MİLYARI AŞTI”
“Tüm maden yataklarımız, ağır sanayi kuruluşlarımız satılmış bunların büyük kısmını alan yabancı sermayede bu kuruluşların rekabetini yok etmek için bu kuruluşları kapatmıştır. İşsizlik kayıtlı ve iş bulma ümidi olanlarda bile % 11 i aşmıştır. Bu gün artık her şeyi kurbanlık hayvanlarımızı, samanı, buğdayı dahi dışarıdan ithal eder hale getirildik. 2002 yılında 221.3 milyar dolar olan iç ve dış dış borç 2014 eylül sonu itibariyle devlet borcu 396.800 milyon özel sektör borcu 275.218 toplamda dış borç stoğu 672.018 milyar dolara yükseldi. İç Borçla birlikte bu miktar neredeyse 900 Milyar doları aştı. Oysa bu iktidar yandaş medyasıyla yalaka yazarları ile IMF ye ödenen 21 milyarlık borcu ödediği için öğünüp halkımıza da dışarıya borcumuz kalmadığı imajını vermeye çalışmaktadır”
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu