Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSiyaset

Ciddiye alınmayacak biri!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, “Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir siyasetçidir” dedi.

MONTAJI GERÇEK SANDI
CHP lideri Kılıçdaroğlu dünkü grup toplantısında Erdoğan’ın Somali ziyareti sırasında çocuklara hediye ettiği kitapla ilgili bir gafa imza atmıştı. Kılıçdaroğlu, sosyal medyada asparagas ve komik haberleriyle ünlü olan Zaytung adlı sitenin montajladığı “Ali baba ve Kırk Haramiler” kitabını gerçek sanmıştı. Gündeme dair açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gafla ilgili, “Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir siyasetçidir” dedi.

“BU MECLİS  YAPABİLİRDİ”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, HDP’nin parti olarak seçime katılacak olmasına ilişkin, “Risklerini alarak seçime siyasi parti olarak katılmalarında fayda vardır. Hem Türkiye partisi iddiası ve o yönde söylem geliştirilmesini faydalı görürüm. Türkiye’nin normalleşmesine katkı verecek hususlardan birisi olarak bile değerlendiririm” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin HSYK’nın seçim takvimini açıklamadığını hatırlatarak, yeni anayasayı AK Parti’nin meydanlarda sıkça kullanacağının bilindiğini ve başkanlık sistemine AK Parti’nin bakışının nasıl olduğunu sorması üzerine Atalay, “Anayasa son iki seçimde de, iki genel seçimde de ana konulardan birisi oldu. Son iki seçim beyannamemize bakarsanız görürsünüz en başta yeni bir anayasa yapılmasını koyduk biz ama geçen dönem bütün çabalara rağmen yeni bir anayasa gerçekleştirilemedi. Bu Meclis yapabilirdi, büyük fırsattı bu. 24. Dönem Meclisi mekanizmalarını oluşturdu ama bir anayasa değişimi gerçekleştirilemedi” diye konuştu.

“BU İLK DEĞİL”
Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu dün yaptığı grup toplantısı üzerinden eleştiren Atalay, “Ana Muhalefet partisinin grup toplantısı doğrusunu isterseniz tam bir komediydi. Boyama kitabı başka bir yerde montajlanmış. O da o montajı kullanıyor. Türkiye açısından doğrusu komedi diyoruz ama insan gülemiyor da. Sadece üzülüyorsunuz. Bu ciddi bir şey. Ana Muhalefet iktidar yarısıdır. Bir ülkede demokrasi açısından olmazsa olmazıdır. Eline bir dosya not tutuşturuluyor. Hiçbir inceleme yapmadan hemen açıklıyor telaşla. Sonra da bunun altının ne kadar boş olduğunu anlıyor. Bu ilk değil tabi hep böyle” ifadelerine yer verdi.

“HİÇ BİR SÖZÜNE İTİBAR EDİLMEZ”
Atalay, “Bu üzücü bir ifade ama, sayın Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir siyasetçidir. Bütün bu halleri ile onu ortaya koyuyor. Hiçbir sözüne itibar edilemez. Birileri yalan iftira bilgiler getiriyor. Biz artık çıkıp da CHP sözcüsünün o iddialarını buralarda cevaplama gereği bile duymuyoruz. Bazı listeler veriliyor ellerine falan” dedi.

“ÇALIŞMALARI TAM ŞEKİLLENDİREMEDİK”
“Şimdi yine bu seçiminde ana gündem maddelerinden birisinin yeni anayasa olacağı görülüyor” diyen Atalay, şöyle konuştu: “Bu kaçınılmaz. Türkiye bu sorununu çözmek zorunda. Yeni anayasayı yapmak durumunda. Ne kadar demokratikleşme yönünde yasalarda düzenlemeler yapsanız, bu anayasa durdukça belli bir sırında kalıyorsunuz. Anayasada çok bağlayıcı maddeler var. diyelim ki YÖK ile ilgili bir düzenleme yapacaksanız, anayasadaki o 130, 131 maddelerini değiştirmeniz lazım. her konuda hemen hemen böyle. Bu anayasanın bu seçimde de ana gündeme tutulması iyi olur. Bizim gündemimizde olacak ama bunun içeriğiyle ilgili anayasanın içeriğinde şunlar yer alacak, uzun uzun seçim beyannamelerinde tabi genelde o olmuyor. Ana hedefleri koyuyorsunuz ama henüz biz daha seçim beyannamemizi tam şekillendirmiş değiliz. Çok yoğun çalıyoruz. Bizim planımız inşallah seçim kampanyamızın bütün boyutlarını Şubat sonuna kadar netleştirmek.”

“AYAĞI YERE BASAN PROJELERİ GÖRÜRSÜNÜZ”
2002’den itibaren bütün seçim beyannamelerinin yeni bir baskısını yaptırdıklarını ifade eden Atalay, “Bizim seçim beyannamelerimiz çok iyi çalışılan belgelerdir. Türkiye’nin meselelerinin iyi bir analizini orada bulursunuz. Hem de ayağı yere basan gerçekçi gelecekle ilgili planları orada projeleri görürsünüz. Üç genel seçim, bununla dört, bir yerel seçim, seçim beyannamemiz, parti programımız bir de 2023 vizyon kitapçığımız bunların hepsini 1 hafta içinde matbaadan çıkacak yeniden bastırıyorum. Bir set olarak sizlere basın toplantımızda burada sunarız” şeklinde konuştu. Eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar’ın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yeniden aday olma isteklerini iletip iletmediği sorusuna Atalay, “Benim bir bilgim yok” cevabını verdi.

“FARKLI OLUMSUZ BİR ŞEY DOĞRUSU BİZ BEKLEMİYORUZ”
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Ermeni soykırımı ile ilgili görülen davası hatırlatılarak, Türkiye’nin beklentisinin aleyhinde bir karar çıkarsa yeni davaların açılacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Atalay, “Pek beklenmiyor orada. Bu da tabi bir insan hakları çerçevesinde, düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilecek bir şey. Bir düşünce beyanıdır. Zaten AİHM’de o dava çok ilgi görmedi o manada. Orada çok şuanda farklı olumsuz bir şey doğrusu biz beklemiyoruz” karşılığını verdi.

“NORMALLEŞMEYE KATKI HUSUSLARI DEĞERLENDİRİRİM”
HDP’nin seçimlere ilk defa parti olarak katılacaklarını açıklamasına AK Parti yönetimi olarak nasıl baktıklarının sorulması üzerine Atalay, şu değerlendirmelerde bulundu:  “HDP’nin seçime parti olarak girmesini özel bir değerlendirmeye tabi tutmuş değiliz. Strateji heyeti olarak da bütün partileri, bütün partilerin çalışmalarını seçime doğru biz iyi takip ederiz. Orada tabi değerlendiririz. Benim özellikle kendi düşüncem; parti olarak katılmalarından memnuniyet duyarım. Yani siyasi partiler seçime katılmak için, demokrasiler siyasi partiler kanalıyla yürür. Diğeri istisnadır. Siyasi parti kurduğu halde bağımsız adaylarla katılma vs. Yani risklerini alarak seçime siyasi parti olarak katılmalarında fayda vardır. Hem Türkiye partisi iddiası ve o yönde söylem geliştirilmesini faydalı görürüm. Türkiye’nin normalleşmesine katkı verecek hususlardan birisi olarak bile değerlendiririm.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu