Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Çiftçiler Ankara’da buluştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Dünya çiftçiler günü binlerce çiftçiyi Ankara’da buluşturdu. 81 ilden ve yüzlerce ilçeden gelen çiftçiler, Anadolu Meydanı’nda türkülerle eğlenirken, Kırıkkale’den 350 çiftçi etkinliğe katıldı.

 

350 KİŞİ KATILDI

Kırıkkale Ziraat Odası, Ankara Tandoğan Meydanında yapılan “Dünya Çiftçiler Günü” etkinliğine 15 minübüs ve 6 araçla toplamda 350 kişi ile katıldı. Etkinlik hakkında bilgiler veren Oda Başkanı Orhan Öztürk, “Kırıkkale Merkez, Balışeyh, Bahşili, Karakeçili ve Yahşihan İlçelerimizden sabah 8’de ücretsiz araçlarımız kalktı. 10 gün öncesinden radyo ve afişlerle duyurular yaptık. Katılımcılara Oda logolu şapka dağıtıldı. Etkinliğe katılan çiftçilerimizin bütün yeme, içme giderleri Odamız tarafından karşılandı” dedi.

 

DİLİMİZDE TÜY BİTTİ

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününde Ankara çiftçilere ev sahipliği yaptı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nce Anadolu Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe binlerce tarım emekçisi katıldı. Etkinlik, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sevcan Orhan konseri ile başladı. Konserin ardından Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar sahneye gelerek, tek tek çiftçilerin beklentilerini ve sorunlarını anlattı. Bayraktar; “Çiftçimiz kazanamıyor. Tüketicimiz makul fiyatlarda ürün satın alamıyor. Kim bunun sorumlusu? Aracılar. Üreticimizin mağduriyetini anlata anlata dilimizde tüy bitti. Söyleye söyleye anlamalarını sağladık. Eskiden ürün pahalanınca sorumlusu üretici zannedilirdi. Artık bunun aracılardan kaynaklandığını herkes öğrendi. Uyarılarımız üzerine hükümet harekete geçti ve hükümetimiz tedbir almaya çalışıyor.” Başkanın konuşmasının ardından etkinlik Mustafa Ceceli konseri ile devam etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x