Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Çiftçilere Macar fiği dağıtıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İlimiz hayvancılığını geliştirme projeleri kapsamında devam eden çalışmalar ile 6700 kg Macar fiği, 600 kg Yem Bezelyesi ve 150 kg Sütotu (Rey Gross) tohumu çiftçilere dağıtıldı.

YÜZDE 25 ÇİFTÇİ KATKISI
“Kırıkkale Hayvancılığını Geliştirmek Amacıyla Macar Fiğ Temini Projesi” ve “Kırıkkale Hayvancılığını Geliştirmek Amacıyla Yem Bezelyesi ve Sütotu Demonstrasyon Projesi” adıyla iki koldan yürütülen çalışmalar ile çiftçiye kaliteli kaba yem üretiminde alternatifler sunmak amaçlanmakta. Yüksek protein içeriği sayesinde kaliteli kaba yem ihtiyacına karşılık verecek olan Sütotu, Yem Bezelyesi ve Macar Fiği tohumları Merkez ve İlçelerde çiftçilere sunuldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan projelerde yüzde 25 oranında çiftçi katkısına yüzde 75 oranında İl Özel İdaresi bütçesinden kaynak sağlanarak temin edilen tohumlar düzenlenen organizasyonla çiftçilere dağıtıldı.

 

Haber: Merve Zengin

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x