Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Çiftçinin yüzünü güldürdü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Demonstrasyon çalışmaları kapsamında; Keskin’in İnziloğlu Köyünde ekimi yapılan Kışlık Mercimek çeşidinde hasat yapıldı. Kışlık ekim şeklinde yapılması ve biçerdöver ile hasat edilmesi nedeniyle çiftçilere büyük kolaylık sağlayan çalışma olumlu sonuçları ile yüz güldürdü.

 

DEVAM EDECEK

Yapılan hasatta bizzat bulunan ve biçerdövere binerek hasat yapan İl Müdürü Sırrı Yılmaz konu ile alakalı yaptığı açıklamada; tarımın bir sektör işi olduğunu ve mutlak suretle tüm paydaşların etkileşim ve uyumu ile gelişeceğini vurguladı. Ayrıca ilimize en iyi şeklide hizmet edebilmek için, masada değil sahada çalışan, bölgesini, çiftçisini ve iklim koşullarını en iyi şekilde analiz eden ve bu veriler doğrultusunda yenilikleri takip eden, dinamik bir İl Müdürlüğü oluşturduklarını, İlimiz kırsal kalkınmasına yön vererek, modern, makinalı ve yüksek verimli tarıma geçiş için gereken adımları atmaya devam edeceklerini belirtti.

 

ÇİFTÇİYE YENİLİK

Yılmaz, “Bizim işimiz çiftçimize yenilik ve kolaylıklar sunmak, nadas alanlarımızın daraltılması gerekiyor. Bu kapsamda yürütülen çalışmalardan biri de Kışlık Nohut ve Kışlık Mercimek ekiminin yaygınlaştırılması projemiz. Bu kapsamda toplamda 900 dekar alanda bu ekimlerimizi gerçekleştirdik. Kışlık ekim yapılması ve baklagiller grubundan bitkiler oldukları için topraktaki azot miktarını arttırarak zenginleştirmek gibi birçok faydalarının yanında, makinalı hasada uygun oluşları ile çiftçimize büyük kolaylık sağlayacak bu ürünlerin uygulamalarını yaptık. Örnek olması ve çiftçilerimize bereketli kazançlar sağlamasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

 

450 DEKAR KIŞLIK MERCİMEK

Daha sonra köyde incelemelerde bulunarak çiftçiler ile sohbet en Müdür Yılmaz, “İlimizde bu çalışma kapsamında toplamda 450 dekar Kışlık Mercimek ( Fırat-87 ) ve 450 dekar Kışlık Nohut ( Arda ) ekilişi yapılmıştır. Fırat-87 kırmızı mercimek çeşidinin makinalı tarıma uygun olması ve kışlık ekim de yüksek verime sahip olması ile çiftçimize büyük kolaylık ve katkılar sağlaması beklenmektedir” bilgisini verdi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x