Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

ÇİLYAD Çocuk İleri Yaşam Desteği Eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Sağlığa Müdürlüğü tarafından eğitimler devam ediyor. Eğitimler kapsamında  geçtiğimiz gün ÇİLYAD Çocuk İleri Yaşam Desteği Eğitimi verildi.
 
YAŞAM DESTEĞİ
“Sağlık Müdürlüğümüze bağlı İl Ambulans Servisi Başhekimliği, 112 Komuta Kontrol Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık personellerine yönelik 27-30 Temmuz 2015 tarihleri arasında (ÇİLYAD) Çocuk İleri Yaşam Desteği Eğitimi verildi. ÇİLYAD eğitimi, “Çocuklarda Temel Yaşam Desteği, Solunum Yetmezliği ve Şokun Tanımlanması, Havayolunun Açılması ve Ventilasyonun Sağlanması, Şok ve Kardiyak Arrest Tedavisi, Damaryolu Açma, EKG ve Ritim Bozuklukları, Travma Durumunda Resüsitasyon ve Omurga Tespiti, Kalp ve Solunum Durması Sonrası Çocuğun Stabilizasyonu ve Taşınması” konuları teorik ve uygulamalı olarak işlendi.
 
DEVAM EDECEK
İl Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa uzun yaptığı açıklamada, “Kırıkkale’de ikinci kez düzenlenen ve 22 personelimizin katılımı ile gerçekleştirilen eğitim başarı ile tamamlamıştır. Bu eğitimlerdeki amacı personele daha donanımlı hale getirerek vatandaşlara daha kaliteli bir hizmet sunabilmektir. ÇİLYAD eğitimlerine ilimizde görev yapan tüm personelin katılımı sağlanıncaya kadar devam edilecektir.” Dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu