Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Çitfçi eğitimleri başladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Keskin ve Yanşihan İlçesi’nde çiftçi bilgilendirme toplantıları yapıldı.

ÇAY OCAĞINDA TOPLANTI

Çiftçilere yönelik bilgilendirme toplantıları aralıksız devam ediyor. Üretim sezonunun sona ermesiyle birlikte İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda yine tarım ve hayvancılıkla ilgili değişik konularda bilgilendirme toplantıları başlatıldı. Bu toplantıların ilki Yahşihan İlçemizde yapıldı. Yahşihan ilçe merkezinde bir çay ocağında gerçekleşen çiftçi bilgilendirme toplantısı üreticiler tarafından ilgi ve takdirle karşılanmıştır. Toplantıya İl genel meclisi Üyesi Mustafa Alan, muhtarlar ve çok sayıda ilçe çiftçisi katıldı. Bir sohbet havasında gerçekleşen toplantıda çiftçiler bitkisel üretimden hayvansal üretime ve desteklemelere kadar birçok konuda İl Müdürü Recep Kırbaş’a sorular yönelttiler.

KIŞ BOYUNCA SÜRECEK

Toplantıların ikincisi Keskin ilçe merkezinde yapıldı. Toplantıya İl Müdürü Recep Kırbaş, Keskin İlçe Müdürü Çağatay Yıldırım, Kırıkkale Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Bostancı, Ak Parti İlçe Başkanı Veteriner Hekim Ömer Tuna ve çok sayıda yetiştirici katıldı. Yapılan toplantıda İl Müdürü Kırbaş, bitkisel ve hayvansal üretimde kalitenin ve verimin artırılması gerektiğini, bu konuda İl Müdürlüğü olarak ciddi, özverili ve hedefe ulaşan çalışmalara hız verildiğini söyledi. Ayrıca bu tür bilgilendirme toplantıları kış boyunca ve köylerde yapmaya devam edeceklerini söyledi.

170 ÜYEYE ULAŞILDI

Biçerdöverle ürün hasadında dane kayıplarının ve anız yangınlarının önlenmesi, korumalı tarım ve Bakanlık desteklemeleri hakkında çiftçilere bilgilendirme yaptı. Kırıkkale de tarımsal faaliyetlerin verimli ve kazançlı olması için genel bütçe kaynaklarından, İl Özel İdare Bütçesi Kaynaklarından ve Ahiler Kalkınma Ajansı gibi kaynaklardan yararlanarak projeler uyguladıklarını, bu projelerle birlikte ilimizde tarım ve hayvancılıkta önemli çalışmalar yaparak çiftçilerimizin gelirlerini arttırmayı hedeflediklerini ifade etti. Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Bostancı da yaptığı konuşmada ilimizde birliğin bu yıl kurularak faaliyete geçtiğini ve şu anda 170 üyeye ulaştıklarını, amaçlarının Kırıkkale’de yetiştiricilik yapan çiftçilerimize hayvancılık konularında en iyi hizmeti sunmak olduğunu vurguladı.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu