Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Çobanlık mesleki statü kazanıyor!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İŞKUR Destekli Sürü Yönetimi Kursları Merkez, Keskin ve Sulakyurt’ta başlıyor. Bu amaçla düzenlenecek kurslarla ilgili olarak Keskin ve Sulakyurt İlçe Gıda Tarım Müdürlükleri ile sözleşme imzalandı. İl Gıda Tarım Müdürlüğü ile yapılması planlanan Sürü Yönetimi kursunun sözleşmesi önümüzdeki günlerde imzalanacak.
 
KURSUN DETAYLARINI AÇIKLADI
Kırıkkale Çalışma ve İŞ Kurumu İl Müdürü Nazım Ulu imzalanan sözleşmelerin detaylarını paylaştı. Ulu şu açıklamaları yaptı; “İlimizde küçükbaş hayvancılığın gelişimi açısından önemli olan proje kapsamında Sürü Yönetim Elemanı kursu ile çobanlık mesleğine standart ve mesleki statü getirmek amaçlanmaktadır.  Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Gıda Tarım  ve Hayvancılık Müdürlüğü arasında işbirliği kapsamında düzenlenecek Sürü Yönetim Elemanı kursu 23 Şubat’ta başlayıp Mart ayında sona erecek”
 
120 SAAT KURS
“Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım  ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen “ Sürü Yönetim Elemanı Benim” projesiyle hem istihdama hem de küçükbaş hayvancılığın verimli ve kaliteli bir şekilde gelişmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Sürü yönetim elemanı olan ve sürü yönetim elemanı olmaya aday olan çobanlara(küçükbaş hayvan yetiştiricilerine) yönelik kurs 15 gün(toplam 120 saat) sürecek”
 
150 KİŞİ KATILABİLECEK
“Kurslar Keskin İlçe Gıda Tarım’da 50, Sulakyurt İlçe Tarım’da 50 ve Merkez İl Tarım Müdürlüğünde 50 kişi olmak üzere toplam 150 kişi alınacak. Kursiyerlere katıldıkları her iş günü için İŞKUR tarafından 20 TL ödenecek. Kursa katılmak isteyenlerin İŞKUR’ a kayıt yaptırarak katılmaları gerekiyor. Teorik uygulamalı olarak verilecek eğitimlerde çobanlara; koyun ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyabilme konularında eğitim verilecek”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu