Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Çocuk yuvası emeklisinin kuzu sevgisi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çocuk yuvası emeklisinin kuzu sevgisi

Kırıkkale’nin Bahşili ilçesinde çocuk yuvasından emekli 53 yaşındaki Yakup Karayel, süt yetersizliği nedeniyle annelerinin besleyemediği kuzuların bakımını üstlendi.

 

SOBAYLA KUZULARI ISITIYOR

Karayel, ilçede ve yaylalarda ikiz kuzusu bulunan ancak süt yetersizliğinden yavrularını besleyemeyen koyunların kuzularını satın alarak, onları bahçesinde oluşturduğu özel düzenekle besliyor. Gece kalkarak sobayı yakan ve sürekli onları kontrol eden Karayel, 10 kuzuya bakıyor. Karayel, yeni emekli olduğunu ve emekli olunca böyle bir iş yapmak istediğini söyledi. Oğlunun El Bab’daki operasyonda yaralandığını ve gazi olduğunu belirten Karayel, onun da ilgileneceğini düşünerek böyle bir işe giriştiğini ifade etti.

 

İNEK SÜTÜYLE BESLİYOR

Karayel, “Hayvancılıkla uğraşan bir arkadaşımı aradım, o da ‘Ben sana bunlardan vereyim, siz bakın’ dedi. Bunların sütünü veriyorum, büyütmeye çalışıyorum. Kuzularla zaman geçiriyoruz. Bu kuzular ikiz. Sütü az koyunlar iki kuzuyu büyütemediği için hayvan sahipleri ikiz istemiyorlar. Ben de hayvancılıkla uğraşan arkadaşlardan beslenemeyen ve zayıf kalan kuzuları belirli bir ücret karşılığında alıyorum. İnek sütü alıp suyla karıştırarak bunları besliyorum. Vitaminlerini veriyorum, aşılarını yapıyorum. Bilmediğim konuları hayvancılıkla uğraşan arkadaşlara soruyorum ve öğreniyorum” diye konuştu.

 

BURASI YETİM KUZULAR YURDU

Karayel, “Kuzulara kendi çocuklarımın isimlerini veriyorum ama onları ‘Yetimler’ diye çağırıyorum. Çocuk yuvasından emekli olduğum için öksüz ve yetimlerin durumunu bilirim. Onun için kuzulara özen gösteriyorum ve sürekli ilgileniyorum.” Sözlerine yer verdi. Gazi olan oğlunun da kuzularla ilgilendiğini aktaran Karayel, “Ona da bir uğraş oluyor. Kuzularla uğraştığı zaman kafası dağılıyor. Köpekleri var, onlarla ilgileniyor. İkimiz bunlarla zaman geçiriyoruz. Burası yetim kuzular yurdu.” ifadelerini kullandı. A.A.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x