Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSpor

ÇOCUKLAR SPORA DOYUYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yaz tatilini ilimizde sosyal ve sportif kurslarda değerlendirmek isteyen öğrenciler için 29 Haziran’da açılan ücretsiz yaz spor okulları devam ediyor. 30 branşta açılan kurslarda 5 bin 800 öğrenci birçok spor branşı ile tanışıp temel eğitime başlıyor. Öğrenciler eğitimin yanı sıra hem eğleniyor hem de keyifli bir tatil geçiriyor. 


Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 30 farklı branş ve 50 antrenör eşliğinde açılan İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları devam ediyor. 29 Haziran’da başlayan Yaz Spor Okulları 29 Ağustos’ta sona erecek.  Yaz Spor Okullarında, öğrencilere antrenörler ve spor eğitmenleri eşliğinde ücretsiz spor yapma imkânı sunuluyor. Yaz okuluna katılan 5 bin 800 öğrenci hem öğreniyor, hem eğleniyor.
Kırıkkale genelinde yaz boyunca hizmet verecek olan Yaz Spor Okullarında çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve birbirleriyle dostluk kurmaları sağlanıyor.
Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü; Yaz Spor Okuluna katılan öğrencilerimizin burada almış oldukları eğitim doğrultusunda yetenek taramasının yapılacağını belirtti. Yetenek taramasında başarılı olan sporcularımızın 2020 Olimpiyatları için hazırlanacağını söyleyen Ünlü, yaz spor okullarına hazırlanan öğrencilerimizden geleceğin milli sporcuları, Avrupa Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarının çıkacağına inandığını dile getirdi. Konuşmasının devamında engelli spor merkezleri hakkında bilgi veren Ünlü; Engelli gençlerimizin evde hapis olmamaları gerektiğini belirterek, gençlerin sosyalleşmelerini sağlamak ve olimpiyatlara engelli sporcu yetiştirmek amacıyla bu yıl ilk defa başlatılan Engelliler İl Spor Merkezlerimiz hizmete girmiştir. Engelli vatandaşlarımızın ve velilerinin bu konuda duyarlı olmalarını ve İl Spor Müdürlüğümüze talepte bulunarak yardımcı olmalarını istemekteyiz.
Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Yaz Kur-an Kursu öğrencilerine yönelikte hazırlanan program doğrultusunda sportif etkinlikler devam ediyor.
 

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x