Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

ÇOGEP kampa götürecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce seçilecek 11-14 yaş arasındaki çocuklar, Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Asayiş Dairesi Başkanlığı ve Türkiye İzcilik Federasyonu ile ortaklaşa yürütülen ‘Kardeşiz Projesi’ kapsamında 8’er günlük 4 dönem halinde izcilik kampına götürülecek.

Amaç topluma kazandırmak

Asayiş Dairesi’nden yapılan açıklamada, ÇOGEP’İn çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi amacıyla uygulamaya geçirildiği hatırlatıldı. ÇOFEP’in, çocukların kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı, kente göçle gelmiş, uyum sağlayamamış veya diğer dezavantajlı toplum kesimlerinin şehir yaşamına dâhil edilmesini ve güvenlik hizmetlerine dolaylı olarak olumsuz yönde etki eden yoksunlukları azaltmayı amaçladığı vurgulandı.

8 günlük kamp

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Genel müdürlüğümüz ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında 6 Ağustos 2012 tarihinde imzalanan ‘Kardeşiz Projesi’ isimli işbirliği protokolü çerçevesinde, ÇOGEP’in amaç ve hedefleri doğrultusunda Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenecek 11-14 yaş grubundaki çocukların TİF’in belirlemiş olduğu program doğrultusunda 2 Ağustos- 9 Eylül 2014 tarihleri arasında 8 günlük 4 dönem halinde kampa götürülecek. Birinci grupta bulunan Aksaray, Çankırı, Ordu ve Bolu’da, ikinci grupta bulunan Karaman, Kırıkkale, Amasya ve Afyonkarahisar illerinden katılımcılar katılım sağlayarak programı tamamlamıştır. Üçüncü grupta bulunan Niğde, Çorum ve Isparta illerinden katılımcılar 25 Ağustos- 1 Eylül 2014 tarihlerinde ve dördüncü grupta bulunan Nevşehir, Yozgat, Kırşehir ve Ankara illerinden katılımcılar ise 2-9 Eylül 2014 tarihlerinde programa dahil olacaktır.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu