Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimManşet

‘Çürümeye tepkisiz kalmayacağız’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Eğitim Sen Kırıkkale Şubesi’nin, “Mesleki onurumuza ve haklarımıza sahip çıkıyoruz. 23 Kasım ‘da Ankara’da buluşuyoruz” sloganıyla düzenledikleri basın açıklamasında Şube Başkanı Yüksel Şahin, “Eğitimde yaşanan çürümeye tepkisiz kalmayacağız” dedi.

‘BASKICI VE OTORİTER UYGULAMA’

Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Eğitim Sen üyeleri adına açıklama yapan Şube Başkanı Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’de herkese eşit, parasız, laik, demokratik ve bilimsel eğitim hakkı başta olmak üzere, en temel insan hakları ve özgürlükleri yok sayılmakta, iktidarın günlük yaşama yönelik müdahale ve yönlendirmeleri hız kesmeden sürmektedir. Attığı her adımda toplumu bir birine karşı kışkırtmaya ve kutuplaştırmaya çalışan siyasi iktidar, özel yaşama yönelik doğrudan müdahaleleri ile baskıcı ve otoriter uygulamalarına devam etmektedir.

‘SİNDİRME VE ÖTEKİLEŞTİRME ÇALIŞMASI…’

11 yıldır iktidar olan AKP, bugüne kadar attığı her adımda, sadece kendisi gibi düşünenler için demokrasi ve özgürlük talep etmiş, kendisi gibi düşünmeyenleri sindirmeye, ötekileştirmeye çalışmaktadır.  Siyasi iktidar, toplumun farklı kesimlerinin, işçilerin ve kamu emekçilerinin giderek artan ve acil çözüm bekleyen sorunlarını geri plana iterken, bu tür tartışmalar üzerinden toplumu kutuplaştırmaya çalışması dikkat çekicidir. İşçilerin kıdem tazminatı elinden alınmak istenmekte, sağlıkta yapılan yeni düzenlemelerle sağlık harcamalarının halkın cebinden alınması hedeflenmektedir.

‘SATIŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADI’

Bilindiği gibi yandaş sendika Memur Sen, hükümetle toplu sözleşme değil,  satış sözleşmesi imzalamıştır.  AKP ile Memur Sen el ele vererek, yan yana oturarak en genel sendikal ilke ve ahlakı da bir yana bırakıp, diğer iki konfederasyonun olmadığı “Ankara’nın karanlık dehlizlerinde” çirkin bir uzlaşmayla kamu emekçilerini iki yıl yoksulluğa ve sefalete mahkûm etti. Eğitim Sen olarak; bu satış sözleşmesine karşı eğitim ve bilim emekçilerini, yıllardır çözüm bekleyen sorunlarımızın kalıcı olarak çözülmesi talebiyle birlikte hareket etmeye ve ortak çıkarları etrafında birleşmeye çağırıyoruz.

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

Eğitim emekçileri bir 24 Kasım’ı daha giderek artan sorunlarla karşılıyor. Biz eğitim emekçileri sorunlarımızın çözümü için somut adımlar atılmasını istiyoruz. Bu nedenle; Günün koşullarına uygun insanca yaşayacak bir ücret için, mesleki onurumuz ve haklarımız için, 4+4+4 eğitim sistemine karşı laik, bilimsel, demokratik, nitelikli ve parasız eğitim için, eğitime hazırlık ödeneğinin yılda iki kez ve tüm eğitim emekçilerine ödenmesi için,hizmetli ve memurlara özel hizmet tazminatı ödenmesi için, baskı, soruşturma ve sürgünlerin son bulması için, ek ders ücretinin en az 15 TL olması için, ek göstergenin yükseltilmesi için, esnek, kuralsız, angarya ve güvencesiz çalışma uygulamalarına son verilmesi için, çocuklarımızın karartılmak istenen geleceğini aydınlatmak için; 23 Kasım’da ülkenin dört bir yanında gelen eğitim emekçileriyle Ankara’da buluşacağız. Siyasi iktidarı uyarıyoruz. Sorunlarımız çözülene, taleplerimiz gerçekleştirilene kadar mücadelemiz artarak sürecektir.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu