Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Dağcılar zirvede buluştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, 353’üncü etkinliğini Deveören köyünde gerçekleştirdi. 14 sporcu ile başlayan ‘Bakacak’ etkinliği, Deveören köyünde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladı.

ZİRVE YOLUNDA BULUŞTULAR
Kale Dağcılık ve Doğa sporları Kulübü Başkanı Metin Atun, kayalık bölgeyi geçtikten sonra zirve yolundaki 300 metre uzunluğundaki 45 derecelik Everest Dağı’ndaki eğimi aratmayan dağın en dik bölümüne girdiklerini söyledi. Atun, “300 metrelik bu dik parkuru ekibimiz ancak bir saat 30 dakikada geçebildi. Yayla yoluna ulaştığımızda Bakacak zirvesinin kuzey yönündeki Batı Karadeniz’de yer alan ve Bilecik il sınırlarından başlayıp Bolu-Çankırı-Ankara-Kastamonu illerini ziyaret edip Çorum ilinde son bulan 400 km uzunluğundaki Köroğlu Dağlarının en yüksek zirvesi olan Köroğlu tepesinin muhteşem görüntüsü sporcularımızda zirve yaptı” dedi.

TECRÜBELERİNE TECRÜBE KATTILAR
Atun, iki yıldır kulüp etkinliklerinden uzak kalan dört sporcuları Aslı Eriş, Zeynep Özdemir, Ali Ekber Demirhan ve Muharrem Durakcan’ın zirve yolunda buluştuklarını söyledi. Yeni dağcılardan Ayşe Elidemir, Betül Apaydın, Özlem Koyun, Şule Altan Sayın ve eşleri Nihat Sayın ilk ciddi kış tırmanışıyla tanışma fırsatı yakaladılarını belirten Atun, “Mehmet Eyuplar, İbrahim Kırbaş ve Hayati Aykurt adlı dağcılarımız ise tecrübelerine tecrübe kattılar” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x